9.6.2012

Futismatsin antimia

Koska kultsi katsoo jalkapalloa, en keksinyt parempaakaan tekemistä tässä virkeässä olotilassani kuin leipomisen. Teki hirveästi mieli jotain herkkua, joten käytin puutarhan antimia ja leivoin tuas yhen kerran raparperipiirakan. Tämä ohje on ollut käytössäni vuosia ja on muuten hyvä!

ISOÄIDIN RAPARPERIPIIRAKKA



Pohja
2 munaa
200 g sokeria
1 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
1 dl voisulaa
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja

Täyte
½ l raparperipaloja
50 g pehmeää voita
100 g sokeria
1 dl vehnäjauhoja

Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Voitele tai vuoraa leivinpaperilla suorakaiteen muotoinen uunivuoka (n. 30 x 40 cm). Sekoita munat ja sokeri hyvin. Lisää maito, kerma ja voisula. Lisää jauho-leivinjauheseos nestepohjaan ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina vuokaan.
Pane raparperit taikinan pinnalle. Nypi voi, sokeri ja jauhot murumaiseksi seokseksi ja ripottele piirakan päälle. Paista kauniin ruskeaksi, n. 30 min.
Tarjoa kanelilla maustetun kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa. Nam. Itse muuten lisään tuohon pohjataikinaan vielä vaniljasokeria.
Minusta tämä on siksikin niin ihana ohje, kun taikinaa ei tarvitse ollenkaan vatkata, joten se on nopeatekoinen (ja ei ainakaan vatkausäänet häiritse kenenkään telkunkatselua :D). Nyt on jo puoli vuoallista piirakkaa kahteen pekkaan tuhottu, joten voisikin tästä lähteä pikkuhiljaa pötköttelemään. Ottaisi vaikka tuon Sulon viereensä.

1 kommentti:

  1. Kiitos raparperipiirakan ohjeesta! Kokeilen tätä huomenna.
    Ja terkut sinne Uuraisille, missä olimme Hirvaskylässä 59-63 vuodet ennen tänne eteläiseen muuttamista!

    VastaaPoista