13.4.2013

Tarmo

Kävimme tänään ensimmäistä kertaa katsomassa meidän uutta poitsua! Suomenpystykorva Rajahiilen Mankki eli Satu synnytti 2.4. kaksi poikasta, uroksen ja nartun. Saimme tuosta tiedon pentujen iskän omistajalta, ja niinpä nyt on sitten Tarmo varattu meille. :)


Pikku-Tarmo on ihan rääpäle vielä ♥

Tarmolla on ihana lapsuuskoti: maalaistalo, jossa emokoira saa juoksennella aivan vapaana pihassa. Se ei lähde mihinkään yksin hortoilemaan ja tuli meitäkin heti oikein iloisesti ja ystävällisesti vastaan tervehtimään. Koirat tuntuivat olevan isäntäväelle tosi tärkeitä eivätkä he antaisi pentua esim. kerrostaloon. Vanha emäntä on koko ajan kotona, joten koirilla on ihmisseuraa aina. Niin että hyvältä näyttivät minusta meidän koirapojan lähtökohdat.

Satu-emo antaa lapsukaisilleen vähän välipalaa. Kun pentuja on vain kaksi,
maitoa riittää mainiosti molemmille.

Siellä ne pikkukoirat makailivat mahat pulleina pentulaatikossa. Nyt sitten meillä opiskellaan koirakirjoja ja aletaan hommata tarvikkeita. On tämä kyllä niin uutta ja jännittävää Saretskalle! Ja mitenhän Sulo sitten suhtautuu, äidin oma kulta?!!

15 kommenttia:

 1. Ihana, suloinen.
  onnittelut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! :) Siellä se pikkukoira pulskistuu ja kasvaa.

   Poista
 2. Voi pientä! Kyllä Sulo varmaan tottuu...kyllä meillä ainakin kissat ja koirat on kavereita keskenään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, toivottavasti Tarmosta ja Sulostakin tulee kaverit.

   Poista
 3. Miten suloisia ovatkaan pienet koirulit! Varmasti sinulla on jännää odotella pikkuista Tarmoa muutaman viikon kuluttua perheeseenne.

  Kun me asuimme aikanaan Uuraisilla, meillä oli pieni jämtlannin pystykorvan pentu Bella kasvamassa. Kun sitten olosuhteemme muuttuivat, meidän oli pakko siitä luopua, mutta sinnepä Kangashäkkiin koiramme pääsi todella hyvään kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, sinäkin olet asunut Uuraisilla! Vieläköhän Bella on Kangashäkissä?
   Jännää on tosiaan, menisi vaan aika nopeasti, että pääsisi tosi touhuun :D

   Poista
 4. Mikään ei tuoksu niin hyvälle kuin koiranpentu. Tarmolla on kärsä vielä kasassa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, aika ruttunaamahan tuo vielä oli :D Ja silmätkin vielä kiinni. Kovasti kuitenkin tuli vipinää kinttuihin, kun emo tuli laatikkoon maitoa antamaan.

   Poista
 5. Anonyymi14.4.13

  Söpö kuin mikä! No teillä on vielä jokunen viikko aikaa totutella koiran tuloon;) Odotan innolla kuvia !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tosiaan on se muutama viikko aikaa ainakin opiskella koiranhoitoteoriaa kirjoista. Jännittää, että osaammeko hoitaa ja kasvattaa koiraa, kun on vain kissoja minullakin aina ollut. Onneksi voi kysellä kasvattajalta vinkkejä ja toisilta koiranomistajilta.

   Poista
 6. Vallan mainio ihanuus!!

  VastaaPoista
 7. Anonyymi15.4.13

  Koira näyttää suloiselle (niinkuin kai kaikki koiranpennut). Mutta miksei pentua olisi annettu kerrostaloasuntoon? Täytyyhän koiraa aina kävelyttää, eikä suinkaan jättää kotipihalle naruun tai pahimmassa tapauksessa häkkiin pihan perälle. Onnea uudesta koirasta joka tapauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan siksi ei olisi annettu kerrostaloon, koska suomenpystykorva on metästysrotu ja koska emon omistajat itse asuvat isossa maalaistalossa ja ajattelevat sellaisen ympäristön sopivan koiralle parhaiten. Ja ehkä ajattelevat aina metsästjien asuvan maalla tai omakotitalossa, en tiedä... Meillä on ihan tavallinen omakotitalo taajamassa emmekä voi pitää koiraa irrallaan pihassa, kuten he pystyvät, mutta ei se joudu häkkiin pihan perälle, vaan saa metsästää isännän kanssa ja lenkkeillä ja touhuta koko perheen kanssa. Kiitos onnitteluista joka tapauksessa :) Miksi muuten aina tuontyyliset kommentit täytyy laittaa anonyyminä?

   Poista
 8. sirpa18.4.13

  Voi, miten suloinen nassikka :) Kyllä mäkin oon sitä mieltä, että varsinkin koiran on mukavampi asua muualla kuin kerrostalossa. Itsellä on kissoja ja annan niiden olla ulkona. Pitävät hiiret poissa naapurustossakin ja he ovat tyytyväisiä. Ovat leikattuja eivätkä liiku kauas. Emmekä asu taajamassa vaan ihan maalla.

  VastaaPoista