15.3.2018

Море чая, Teemeri

Pietarissa on aivan ihana teekauppojen ketju, Море чая http://morecha.ru/. Ketjulla on yli 40 liikettä Pietarin alueella ja teevalikoima kertakaikkiaan älytön ja huikea. Kaupassa on irto- ja pakattuja teitä satoja eri laatuja (EI pussiteetä). Eipäs, vaan itse asiassa yli 1000 laatua, näkyy lukevan heidän verkkosivullaan. Tuosta linkistä kun menet katsomaan, niin siellä sivun alaosassa voit kurkistaa kauppoihin panoraamakierroksilla.

Käyn joka kerta reissullani Fontankan varrella sijaitsevassa liikkeessä hakemassa teetuliaisia kotiin ja Venlalle. Suurin piirtein Venäjän-reissun väli on sen verran kuin kotona teetä piisaa: kun teet alkavat olla vähissä, alan katsella edullisia junalippuja Pietariin. Kun ensimmäisen kerran astuin Море чая -kauppaan sisälle, olin valehtelematta saada paniikkikohtauksen, sillä menin aivan järkytykseen sen teemäärän edessä. Onneksi kaupassa on ystävällinen ja avulias henkilökunta, joka kertoo mielellään eri teistä ja esittelee niitä, joten aloin sitten pikkuhiljaa saada vähän tolkkua, että mitä kannattaa mukaansa ostaa.

Viime reissulta tuomiani teitä, kahdessa pohjana vihreä tee ja mansikka-
samppanjassa musta. Lasipannu löytyi myös samasta kaupasta.

Teenjuojalle Venäjä on tosiaan paratiisi verrattuna Suomeen. Eipä juuri ole sellaista ravintolaa, jonka listalta ei löytyisi useita teevaihtoehtoja ja kaikki ovat tietysti haudutettua irtoteetä, joka tuodaan tarjolle kauniisti teepannussa. Tyttäreni olivat viime kesänä ensimmäistä kertaa mukanani Pietarissa ja etenkin nuorempi ihastui ikihyväksi venäläiseen teekulttuuriin. Hänestä oli tosi mahtavaa, kun teetä arvostetaan muuallakin kuin kotikeittiössämme. Siinä vaiheessa tosin, kun ravintolan teelista käsitti kymmeniä eri vaihtoehtoja, oli tulla melkoisia valinnanvaikeuksia. Siinä välillä hieman kesti, että saimme tilaukset tehtyä.

Teellä ja letuilla Чайная ложка:ssa (suom. teelusikka). Sellainen pikaruokapaikka,
 jossa voi valita esimerkiksi noita lettuja vaikka millaisilla suolaisilla
 tai makeilla täytteillä. Eikä maksa paljon.


5 kommenttia:

 1. Pitää vinkata brittiläisille ystävillemme. He kävivät viime kesänäkin meillä ja pistäytyivät Allegrolla Pietarissa. Tykkäävät siellä käydä. Mies puhuu hyvin venäjääkin.

  Minähän en juo teetä lainkaan, mutta juuri noita brittejä varten meillä on kotona teekannut yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vinkkaa ihmeessä, ihmettelen, jos eivät ihastu. Liikkeitä on tosiaan ympäri kaupunkia, mutta minusta se Fontankan rantakadun kauppa on paras.

   Tytär nauroi tässä yhtenä päivänä, kun puhelimme hänen tulevasta kotoa pois muutostaan, että hänellä ei ole vielä yhtään kattilaa tai paistinpannua, mutta on kolme teekannua!

   Poista
 2. Ensinnäkin, olipas ihana yllätys huomata, että ihana Saretska on palannut bloginsa ääreen ja mitä ilmeisemmin opiskelut ovat olleet sinun juttusi. Olin siitä jo aikoinaan tosi varma, että sinusta tulee empaattinen ja ihana hoitaja. Voitto potilaille.

  Me olemme pääosin kahvinjuojia, mutta ajoittain juomme myös teetä. Niissä on kyllä ihan huikeita eroja ja laatuun kannattaa satsata.
  Rakastan teeputiikkeja ja täällä ne ovat vielä pieniä verrattuna noihin kuvailemiisi Pietarin putiikkeihin. Minä haluaisin samovaarin. Sellaisen kauniin, jota en välttämättä edes malttaisi käyttää. :-D

  Terkuin Katri entinen Simpukka :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, enkä ole ihana, mutta sinä itse olet kyllä superihana, kun noin kauniin sanoin kommentoit ♥. En tiedä, onko voitto vai vahinko potilaille, mutta ainakin haluan olla asiakkaan puolella ja rinnallakulkijana.

   Minäkin olen alkanut oppia noista teistä ja eri teelaatujen eroista vasta tyttären kautta, joka on oikea entusiasti teiden suhteen.

   Missä sinun blogisi on?

   Poista
  2. Täällä minun blogini:

   https://katri130272.blogspot.fi/

   Poista