17.4.2014

Herkkuja mielen iloksi

Eilen taas lievästi vihasin itseäni, kun katsoin peilistä: karsea läski. Lihon aina, kun olen masennuskaudessa, ja kun se tällä kertaa kesti kuukausia, tulos ei näytä kovin ihanalta. Siksipä rupesinkin leipomaan taas vaihteeksi, eli paistelin pääsiäiseksi rahkapiirakkaa ja muuta pullaa. Kyllä se siitä iloksi taas muuttuu, kun saa nami-nami-piirakkaa, lurps!

Tänään sitten siivoillaan ja huomenna lähdemme sinne Tammi-Suvannolle (Tammi-Suvanto on kämpän nimi, puhutaan vain Tammesta). Lapsilla on iskäpääsiäinen, joten lähdemme retkelle kolmistaan, mieheni, minä ja Tarmo. Tytär lupasi käydä Suloa hoitamassa, en nyt halua sitä rahdata Tammelle mukana. Vaikka on sielläkin metsästyskämpällä Sulon hiekkalaatikko! Kai jotkut ukot ovat sitä joskus vähän ihmetelleet siellä, hehe.

Meilläpä kukkii jo omenapuu! Tosin sisällä maljakossa, mutta kuitenkin. Oli ihan hyvä idea ottaa leikkuun yhteydessä sisälle noita oksia.

Kevät saa...

Paras rahkapiirakka ever!
Niin, paras rahkapiirakka tulee minun mielestäni oikeaan pullapohjaan leivottuna. Pullataikinassa paljon voita ja kardemummaa. Täyte minulla on myös hyvin perinteinen, eli pellilliseen piirakkaa tulee  seuraavanlainen täyteseos:

500 g rahkaa (4,3 %)
2 kanamunaa
1 dl kermaa
n. 1 dl sokeria
1 sitruunan mehu
reilu 1 rkl vaniljasokeria
reilu 1 dl rusinoita

Olin viime pyhänä varannut virpojia varten monta pientä pussukkaa, joihin kuhunkin laitoin aina yhden isomman suklaamunan ja muutaman pienen. Kaikki pussukat eivät menneet, joten laitoin sitten nuo ylijääneet nätisti tarjolle itsellemme.


Munaisaa ja maistuvaa sekä aurinkoista pääsiäistä kaikille!

Niin, ja vielä laitan tähän sellaisen hyvän mielen kappaleen, joka tullut viime aikoina ihan lempibiisikseni. Tosi harvoin minulle tulee uusia suosikkilauluja, mutta tämä on niin kiva!


7 kommenttia:

  1. Kävin kurkkaamassa noita kuvia Tammi-Suvannosta. Uskomattoman hieno paikka. Ihanat rakennukset. Kyllä tuolla sielu lepää. Mukavaa pääsiäistä :)).

    VastaaPoista
  2. Anonyymi17.4.14

    Mitä herkkuja sinulla,on täällä! Nyt kyllä kokeilen tuota pullapohjaista rahkapiirasta, kun mies haluaa tavallista pullaa, niin teenkin toisesta puolesta taikinaa tuollaista piirakkaa. Vesi valuu jo suusta:-)

    Ihan sama on minulla, kun on masennus pahimmillaan ja alavireinen olo, tulee syötyä makeaa, suklaata ym ja se tietää kiloja. Mutta se on vaan pakko hyväksyä, silloin ei jaksa terästäytyä. Ja jotenkin kummallisia huonoja päiviä osuu aina välillä parempaankin kauteen. Kun jo luulee, että nyt on jokunen hyvä päivä, niin joku karma kostaa ja seuraavana aamuna on taas pohjamudissa. Mennään päivän puolikas kerrallaan.

    Oikein hyvää Tammen retkeä teille ja mukavaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
  3. Hyvä biisi - P.W. on ihan kelpo häiskä laulajaksi. En ole musiikin(kaan) asiantuntija, mutta kuulosti kyllä mollisointuiselta, vaikka asia oli duurissa...

    Olen iloinen, että sulla on hyvä fiilis! Mukavaa Tammen-Pääsiäistä teille!

    VastaaPoista
  4. Hyvää llllja iloista matkaa teille.

    VastaaPoista
  5. Minä olen aina lihava, oli masis tai ei. O nneksi minusta se on niin pieni asia, että jos se olisi ainut murhe niin vähälläpä pääsisin. Minun lihavuuteni ei ole pientä pyöreyttä, vaan olen vaikeasti ylipainoinen, eikä kovin paljon edes haittaa.
    Tuo teidän lomapaikka on ihana. Mukavaa lomaa ja hyvää pääsiäistä.

    VastaaPoista
  6. Ihana Tammi- Suvanto. Ellei tuolla sielu lepää, sitten ei varmaan missään.

    Eilinen piirakkani reseptilläsi oli herkkua. Resepti otettu tarkasti talteen. Täytteenä mulla oli hieman erilainen versio (sipulia, feta- juustoa, kesäkurpitsaa, tuoreita herkkusieniä, tomaattia ja juustoraastetta), kun halusin saada jääkapista ainekset käyttöön.

    VastaaPoista
  7. Nam, mitä piirakkaa. En kerennyt tänään tehä sitä, joten teen sit lauantaina.
    Hienot pääsiäisasetelmat. Minä hurja jo söin kaikki virpomispalkatkin,( viis lihomisesta) kun ei käynytkään virpojia.
    Hienoa pääsiäistä teille sinne kämpälle!

    VastaaPoista