24.5.2014

Retki isoon cityyn

Eilen oli harvinaisen tapahtumarikas päivä elämässäni. Kävimme oikein isossa kaupungissa, Tampereella, koska isommalla tytöllä oli siellä pääsykokeet. Tytär hakee Hatanpään lukion musiikkilinjalle ykkösvaihtoehtona ja kakkosvaihtoehtona musiikkiteatterilinjalle. Molempiin oli näyttökoe eilen. Pääsykoekutsussa luki, että saat ottaa mukaan säestäjän, ja sillä tiimoin pikkutyttökin pääsi mukaan, sillä tytöillä on ohjelmistossaan mm. yksi todella hieno yhteissoittokappale. Kymmenen minuutin näyttöön tyttärellä oli siis valmistettu tuo yhteissoittokappale, oma soittokappale sekä laulubiisi, jonka itse säesti kitaralla. Raati oli suoralta kädeltä tuumannut, että syksyllä varmaan tavataan ja että voit jo ruveta katselemaan kämppää Tampereelta! Lupaavalta kuulostaa! Kuuntelin itsekin siinä pääsykoeluokan oven takana ja hienolta kuulosti. Siinä eräs koulun opiskelijakin istuskellessaan tuumasi minulle, että hyvin soittaa!  Teatteripuolen haun improvisaatioteatteritehtäväkin oli kuulemma mennyt hyvin, joten nyt on tosi hyvä tunne noiden tyttären jatko-opintojen suhteen.

Ennen pääsykoetta ehdimme olla piknikillä. Kaukaa pitää
aina lähteä hyvissä ajoin, jättää hätääntymisvara.

Siiri löytää aina eläinystäviä.

Olimme siellä Tampereen-retkellä koko perhe paitsi Sulo. Tarmokin pääsi taas tutustumaan uusiin maisemiin. Maalaishönttimme kävi oikein kahdessa koirapuistossa! Tarmo ei ennen eilistä ollut koskaan käynyt ensimmäisessäkään koirapuistossa. Eka puisto oli siellä (Venlan tulevan?) koulun takana jossain rannalla ja toinen Hämeenpuistossa (kai). Tulimme nimittäin ajoissa Tampereelle ja ehdimme pitää piknikkiä ennen pääsykoetta, ja sitten poislähtiessä tytöt halusivat käydä shoppailemassa, joten jouduimme vielä mieheni ja koiran kanssa pari tuntia keksimään tekemistä siksi aikaa. Huomasihan sen valitettavasti, että Tarmo ei ole hirveästi tottunut seukkailemaan muiden koirien kanssa ; nolotti, kun se räyhäsi siellä puistossa muille koirille, vaikka leikkikin samalla niiden kanssa. Kaikkien niiden muiden koirien omistajia Tarmo kyllä kävi liehittelemässä, rapsutteluthan aina kelpaavat!

Tähän kouluun tyttäreni hakee. Pääsykoereissulla
koko suku! Vain kalakukko puuttui ;)

Huomaa tosiaan, miten tylsää elämäni on, kun yksi Tampereen-retki oikein säväyttää.  Mutta se oli todella  kiva päivä ja jännittävä päivä!

Täällä vietimme aikaa sillä välin, kun tytöt olivat kaupungilla. Jokin
jumppajoukkue treenasi ja kaikki olivat kaukaa ihan Siirin näköisiä :D

15 kommenttia:

 1. Iloinen postaus! Onnitteluni tyttärellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi on välillä näitä ilonhetkiäkin :-)

   Poista
 2. Anonyymi24.5.14

  No voi hitsi! Just noissa maisemissa mä ulkoilutan mun koiraa joka päivä :) Jos sun tytär pääsee tuonne kouluun, niin oikeesti jos jotain joskus tarvii jeesiä tms, niin asun about 200 metrin päässä...

  Hah, hitsi etten sattunut osuun koiralenkille teidän piknikin aikaan, olis ollut vähän metkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii! Olisihan se ollut mukavaa, kun olisit yht'äkkiä tullut morjestamaan :-) Kiitos, oikeasti on tosi helpottavaa tietää, että siellä suurkaupungissa on lapsella tukiverkostoa. Hän ei todellakaan ole mikään aikuinen vielä (vauvani ♥).

   Poista
 3. Hih, kalakukko :D

  Miten oikein löysittekin noin hienon piknik-paikan! Tarmo on siinä niin tepevänä ringissä mukana... Onnea vaan lapselle, ja äidille jolla on noin lahjakas lapsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalakukon kanssahan myö savolaiset aina lähdetään reissuihin ;)
   Kiitos! Nyt on sitten kaikki laitettu peliin kouluun pääsemiseksi, joten odotellaan rauhassa tuloksia, enempää ei voi. Siinä tuo piknikkipaikka oli melkein koulun takana, joten ihan kivat maisemat siellä.

   Poista
  2. Huomasin vasta äsken sun eilisen kommentin, ja vastasin, mutta sitten vasta älysin, että olisin voinu laittaa sen tänne... no, siellä se nyt on kumminkin :)

   Poista
  3. Jeps, kiitos ohjeista! :)

   Poista
 4. Anonyymi25.5.14

  Olipas teillä hieno retki! Kyllä se aina piristää kun vaihtelua tulee oloon ja eloon. Tuttuja ovat Treen maisemat.
  Hienosti meni Venlalla kokeet, onnea! Täällä on sitten hyvät tukijoukot, Marra tuolla Treella ja minä täällä parinkymmenen kilometrin päässä. Vaikka taitaa Venla pärjätä itsekin, mutta ollaan varalla♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa tietää, että tukijjoukkoja on siellä, se kun tuo tytär ei ole kovin iso vielä (no ei siitä fyysisesti kyllä iso tule koskaan!) Vähän katselin siellä Treella sillä silmällä, että näkyisikö Rantakasvin näköistä henkilköä :-)

   Poista
  2. Anonyymi26.5.14

   Tulee käytyä Tampereella pari kertaa kuussa nykyään, korkeintaan. Kesällä on täällä maalla mukavampaa:-)

   Poista
 5. Onnea tytölle♥ Tosi kiva juttu päästä opiskelemaan sitä mistä todella tykkää..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa muuten lukijaksi, se ilahduttaa kovasti minua!

   Niin, toivottavasti pääsee, sillä Venla sanoi, ettei lähde muualle, jos ei tuonne pääse. Haki kolmannella sijalla Kaustisen musiikkilukioon, ja sinne varmasti pisteet riittävät. Onhan se iso muutos, jos nyt sitten jo 16-vuotiaana muuttaa kotoa pois (voi minua raukkaa :D).

   Poista
 6. Hieno piknik-paikka. Onnea tyttärelle ja äiteelle myös :).

  VastaaPoista
 7. Onnitteluja täältäkin! Luin tuolta, että olette ehkä muuttamassa...nuo on aina vaikeita päätöksiä ja asiaa on ajateltava joka kantilta. Tsemppiä ja oikeita päätöksiä sinne!

  VastaaPoista