19.2.2014

Vähän ankeutta ja jotain iloistakin

Ankea mieliala jatkuu. Pikkutytön päänsärky jatkuu. Kävimme taas maanantaina koululääkärillä, joka ei sanonut sen kummempaa kuin edellisviikkoinen terveyskeskuslääkärikään. Fysikaalista hoitoa jatketaan, vaikka mitään apua siitä ei ole ollut enkä edes ymmärrä, miten maksan sen laskun, kun maksun aika tulee. Kertakäynti on 50 euroa, josta saa hakea jälkikäteen Kelalta 20 % takaisin. Tytär tekee neuvottuja jumppaliikkeitä myös kotona ja lopetti varuilta purkansyömisenkin kokonaan, kun lääkäri siitäkin kysyi. Näkö on tutkittu, hammashoitaja katsoo vielä kerran purennan huomenna, vaikka syksyllä sekin on tutkittu. Päänsärky ei vain helpota. Välillä tyttö vääntää itkua ja on aivan harmaa naamaltaan. Välillä taas ihan normaalin oloinen, mutta silti kuulemma koko ajan sattuu. On siinä elämänlaatua, kun päätä särkee monta kuukautta yhtä soittoa.

Ison tytön kanssa kävimme eilen Kaustisen musiikkilukiossa tutustumassa ja tytöllä oli pääsykoehaastattelut samalla. Hän sai täydet musiikkipisteet yhteishaun pohjaksi, hienoa. Ja teki alustavat kurssivalinnat, joihin ilokseni kuului myös venäjän kieli. Koulu vaikutti oikein kodikkaalta ja laadukkaalta, paitsi asuntola. Näimme tosin vain yhden kämpän, mutta se oli ahdas ja pimeä ja kaikkea muuta kuin kodikas.  Yhdessä pienessä huoneessa asuu kaksi oppilasta, asunnossa on kaksi huonetta eli neljä oppilasta samassa kämpässä. Pieni keittiö, jossa ei paljon kokkailemaan mahdu. Ei ihme, että rehtori kertoi koulun ovien olevan auki iltakymmeneen asti, että siellä sitten tehdään läksyt ja harrastetaan. Ei kai siellä asuntolakämpässä voi rauhassa mitään opiskella tai muutakaan. Ei asuntolapaikka sitten paljon maksakaan, 80 euroa kuukaudessa, mikä ehkä juuri ja juuri kattaa asumiskustannukset. Meidän tilanteeseen sopisi niin tosi hienosti. Mutta Venla hakee ensisijaisesti musiikkilukioon Tampereelle, ja siellä ei sitten niin halvalla pääsekään. Ei siellä ole asuntolaa, täytyisi hakea kämppä vapailta markkinoilta. Vuokrat ovat ehkä toista tasoa kuin Kaustisella…  Katsotaan, mitä tuleman pitää. Mukavinta minusta oli se, että Kaustisen opo kehui Venlan todistuksia ja sanoi, että niillä pohjilla on hyvä lähteä lukio-opintoihin, vaikka lisänä on paljon musiikkikursseja. Minusta ainakin se kuulosti siltä, että sinne kouluun olisi lapsi ainakin pääsemässä.


Yksi iloinen uutinenkin: saimme hiihtolomaksi RAY:n tukeman kylpyläloman Rauhalahteen Kuopioon! Ilmoitus myönnetystä lomasta tuli vasta viime viikolla, sillä pääsimme peruutuspaikalle. Rouva, joka ilmoitti asiasta, oli puhelimessa aivan anteeksipyytävän kuuloinen, että pääsemmekö me näin nopealla varoitusajalla lähtemään. No todellakin pääsemme! Ei meillä ole ollut mitään hiihtolomasuunnitelmia. Nyt pääsemme sitten viideksi päiväksi täysihoitoon ja kylpylään rypemään, ulkoilemaan, keilaamaan (en ole ennen keilannut), vaikka kiipeilemäänkin, Kuopioon kaupungille ja tiedä mitä muuta J.  Tarmokin lähtee mukaamme. Sulo puolestaan pääsee mummolaan hoitoon. Hieman huolestuttaa tuon Tarmon kanssa, että haukkuuko se siellä hostellihuoneessa koko ajan, jos naapurista kuuluu ääniä. Saadaan vielä häätö lomalta ekan yön jälkeen L Aina pitää miettiä jotain kauhuskenaarioita, ettei vain liian iloisesti odottaisi tuotakaan lomaa. 

"Haisee kissalta, nam."
Minä vaan lihon ja lihon... Loman jälkeen olen varmaan
vielä läskimpi  buffetpöydissä herkuttelun jälkeen.
Meinasin lopettaa tuohon kuvaan, mutta siitä lomasta sen verran vielä, että siellä on mahdollisuus mittauttaa kuntonsa, minkä aionkin tehdä. Vaikka tosiaan näyn lihovan sitä mukaa mitä enemmän harrastan liikuntaa, niin olen sitä mieltä, että kuntoni pitäisi olla aika kohdillaan. Mielenkiintoista nähdä. 

7 kommenttia:

 1. Anonyymi19.2.14

  Voi miten hienoa, että pääsette sinne Rauhalahteen lomalle! Onnea kovasti! Kyllä se on ihan oikein teille. Kyllä se Tarmokin siellä varmaan pärjää. Sulo selviää kyllä sen ajan muualla, onpahan iloinen jälleennäkeminen:-)

  Kaustinen on varmasti hieno paikka myös opiskella. Tampereella on puhuttu Hatanpään lukion lakkauttamisesta, mutta nyt on lehdissä ollut tietoa, että ne oppilaat, jotka siellä aloittavat, saisivat käydä valitsemallaan linjalla loppuun saakka. Jos haluatte lisätietoa, niin googlaa "hatanpään lukion lakkauttaminen", siellä on adressikin sen vastustamisesta. Ja jos Venla pääsee Treelle, niin kyllä meiltä saa kaikkea mahdollista tukea mitä Venla haluaa ja tarvitsee.

  Tosi kurja se Siirin päänsärky. Ymmärrän, että olet huolissasi. Eikö ne jo määrää johonkin neurologisiin tutkimuksiin. Enhän minä ole asiantuntija, mutta eihän tuolla lailla voi elää, että koko ajan särkee päätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulolla on hyvä hoitopaikka äitini luona. Hänen vanha kissansa jouduttiin lopettamaan syksyllä, joten varmaan on mielissään, kun saa lainata Suloa.

   Juu, Venla on pitänyt minua ajantasalla tuossa Hatanpään lukion asiassa. Sinne se vaan hinkuaa, kun oli kuulemma niin just hänen paikkansa. Ihana tietää, että siellä olette te lähellä ♥

   Huomenna kuullaan, määrääkö lääkäri jo vihdoin jatkotutkimuksiin. Ellei, niin onneksi isänsä lupasi viedä sitten yksityiselle, hänellä kun on sitä rahhoo.

   Poista
  2. Anonyymi20.2.14

   Se on hyvä, että Siirin isä hoitaa asiaa sitten eteenpäin!

   Poista
 2. Keilaaminen on kivaa :) Mutta se päänsärky... kyllä pitäs saada selvyys nykyajan lääketieteellä siihen! Kannattaako kalliilla fysioterapeutilla käydä, kun se ei kerran edes auta? Kunhan ei kävis taas niin, että kun lääkärit ei tiedä, miksi särkee, niin päättävät että vika on potilaan psyykessä ja ohjaavat psykiatrin puheille....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lopetamme sen fysikaalisen nyt viiden kerran jälkeen, piti sekin kokeilla kuitenkin. Haluaisin kuulla, mitä Siiri sanoisi, kun hänet määrättäisiin psykiatrille! :DDDD Hän nimittäin aina korostaa sitä, että HÄN ei ole hullu, kuten esim. minä, koska käyn terapiassa :D

   Poista
 3. Onpa kiva, kun pääsette lomalle, mutta tuo tytön asia pitäisi kyllä saada selville.
  Muistan kun meillä oli esikoisella päänsärkyä ja silloin ainakin neurologi sanoi, että magneettiin heti, koska tyttö oli vasta kymmenvuotias. Koulun remontti helpotti tilanteen, joten onneksi oli vaan homehaitta ja onneksi se hoitui rempalla ja sitten myöhemmin lukioon menolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi21.2.14

   Veljelläni oli pitkään päänsärkyä, hoidettiin aluksi fysikaalisella hoidolla, joka ei auttanut. Silmälääkärikäynnillä syy selvisi. Syytä en nyt tässä kerro, mutta onko silmät tutkittu?

   Poista