23.8.2014

Tänään on onnenpäivä

Tänään on niin iloinen mieliala, mistähän johtuu? No tietysti siitä, että tytär tulee käymään kotona! Kummasti se mielialaa kohottaa, kun tietää saavansa pienen mutta samalla jo (muka) niin ison tytön halaukseensa. Tosin ei siitä niin kovin pitkä aika ole, kun olemme toisiamme nähneet, sillä olin Tampereella käymässä viime tiistaina Venlan vanhempainillassa. Ja ensi viikollakin menen käymään Venlan asioitten tiimoilta siellä, ihanaa! Olen nimittäin nyt kovasti tykästynyt siihen Tampereeseen, siellähän viihtyisi vaikka kuinka! Syksyn ja talven mittaan onkin tulossa Venlan konsertteja ja sen sellaista, joiden takia on taas syytä reissata sinne, kivaa!

Joku voisi ihmetellä, että miten työttömällä on jatkuvasti vara reissata siellä Tampereella. No, ei kyllä olisikaan, mutta syy ei tosiaan ole Jyväskylä–Tampere-välisessä matkassa. Ajatelkaa, onko tämä teistä hieman erikoista: Uuraisilta Jyväskylään 36 km:n matka bussilla maksaa 8,20 meidän pysäkiltä. Sitten puolestaan, kun ostin liput nettitarjouksista, Jyväskylästä Tampereelle (n. 150 km) junalippu maksoi 5 euroa ja bussi Tampereelta Jyväskylään 4 €! Eli pääsen täältä syrjäkylältä läheiseen kaupunkiin ja vain yhteen suuntaan samalla rahalla, millä käyn Jyväskylästä Tampereella edestakaisin! Kyllä muuten kannattaa asua maalla, jos ei ole omaa autoa. Kohta täältä ei edes pääse kaupunkiin varmaan kuin kerran aamulla ja illalla takaisin, sillä koko ajan linja-autovuoroja vähennetään. Nytkin, jos ei ehdi klo 17 lähtevään autoon kaupungista kotiin, seuraavaa pitää odottaa 22:een saakka. Ja tuo on ylellisyyttä, sillä koulujen loma-aikoina viimeinen päivävuoro lähtee jo 15.40. Entä, kun vaikkapa työt loppuvat klo 16? Siinä on pientä sompailua työaikojen kanssa, muistan hyvin omakohtaisestikin viime kesältä. Nykyisin pitäisi jokaisella olla oma auto, jos asuu maalla. Mutta ei kaikilla perheillä  ole varaa pitää monta autoa, jos puolisot ovat vaikka eri paikkkakunnilla töissä (tämmöset työttömät paskathan nyt ei mitään kulkupelejä tarvitsekaan, pysykööt mökissään).

Tänään tosiaan leivon varmaan jotain hyvää. Maistoimme eilen omenoita, kyllä ne jo sen verran kypsiä ovat, että jotain voisi niistä tehdä. Vähänlaisesti niitä on viime vuoteen verrattuna, mutta noita omppupuita on useita, joten eiköhän meidän perheen hillot niistä saa keiteltyä.

Tämä on jokin punakaneli varmaan. Kaunis ja makea. Koko
puuhun tuli tänä kesänä ehkä parikymmentä omenaa.

Muista kuulumisista sen verran, että Tarmo on isäntänsä kanssa päässyt tämän syksyn metsästyskauden alkuun, pakkasessa on jo kaksi sorsaa. Aloituspäivän jälkeen Tarmo makasi onnellisena reporankana vieressäni sängyssä eikä seuraavana päivänä paljonkaan lenkille hötkyillyt. Mutta nuori poitsu elpyy nopeasti ja nyt se on taas metsästyspuuhissa Suvannolla. Ihanaa tietää, että se (ja isäntä) on onnellinen. Myö Sulon kanssa ollaan kotimiehinä nyt ihan kahdenkesken, ei valittamista siinäkään. Laitan tähän vielä kuvan eilisestä siivouspäivästämme. Kuvasta tosiaan näkee, kuka on talon herra: Sulo makasi tuossa rappusella koko ajan, kun kannoin tuosta mattokasasta mattoja puisteltavaksi ja takaisin. Varmasti siinä saa ihminen yli hyppiä, eihän kissa voi siirtyä missään tapauksessa. Eikä tulisi mieleenkään edes vaatia sitä väistymään :D


"Voisitko kiertää niitten mattojesi kanssa
jostain muualta, etten häiriinny!"

14 kommenttia:

 1. Se luottaa sinuun! Siihen, että et astu sen hännän päälle tai muunkaan päälle. Sulo, meinaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se tietää, että tässä talossa kissa on faarao :D Toivottavasti kuitenkin osaa vieraissa paikoissa olla varuillaan, kaikki kun eivät kissoja suorastaan rakasta ja jotkut vaikka potkisivat ilomielin :(

   Poista
 2. Anonyymi23.8.14

  Noi VR:n nettitarjoukset on tosi hyviä!
  Pitäähän sulla pomo siellä siivotessa olla, eikä pomoa saa häiritä:)

  Meillä lisääntyi bussivuorot kun koulut alkoivat. Mies niitä meillä usein käyttää. Minä en paljon Treella käy, vaikka on tuo autokin. Kauppa-asiat saa hoidettua lähempänä, eikä mulla ole Treelle oikein asiaa kuin muutaman kerran vuodessa. Sinä taidat kohta käydä useammin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tule joskus vaikka katsomaan, kun niillä halulaisilla (Hatanpään lukio, kröhöm, osaan jo lyhenteet) on jokin konsertti Treella! Nyt tiedän jo, että 26.9. on ensimmäinen :)

   Poista
  2. Anonyymi23.8.14

   Tulen mielelläni. Löytyy varmaan niiden nettisivuilta tiedot?

   Poista
  3. Jee, kiva! Kyllä juu, http://lukiot.tampere.fi/hatanpaa/ Siinä näyttää Ajankohtaista-otsikon alla olevan :)

   Poista
 3. :) minä oon myös tykästynyt Tampereeseen, ainakin kesällä. Lähtisin vaikka heti, jos ja jos, (ois rahaa ja lomaa jne) Haaveena on joskus päästä sinne teatteriin. No ainahan sitä voi haaveilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhuttiinkin juuri Venlan kanssa, kun olin siellä käymässä, että pitää tulla kulttuurireissulle Treelle. Nyt on niin hyvä mennä teatteriinkin, kun voi olla sitten lapsen luona yötä! Mutta ne liput, huoks, ovat tooosi kalliita, kun joutuu kuitenkin useamman kuin pelkän oman lippunsa maksamaan.

   Poista
 4. Anonyymi24.8.14

  Kuinka kauaksi ajattelette muuttavanne? Kysyn sillä kun en tunne keski-suomea mikä kaupunki siinä on lähellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi24.8.14

   Siis sillä kysyn kun oli puhetta etäisyyksistä. Sieltä on kai helppo mennä myös eri kaupunkeihin. Hyvää syksyä!

   Poista
  2. Viitasaaren Kumpumäkeen muutamme tästä, kunhan käytännön viralliset asiat selviävät jossain vaiheessa. Täältä meiltä on sinne uuden kodin pihaan 110 km. Kumpumäestä on Viitasaaren keskustaan n. 25 km, Keiteleen kirkolle 15 km. Sitten on vielä hankalammat matkat isoihin kaupunkeihin kuin nyt. Kuopio taitaa olla sitten jopa lähempänä meitä kuin Jyväskylä, mutta yli 100 km joka tapauksessa. Ja Tampereelle lapsen luo jo lähemmäs 300 km! Iso huokaus :(

   Poista
  3. Anonyymi24.8.14

   Kiitos. Ohh. Sitten täytyy varmaan tehdä kaksi junamatkaa eli lähimmältä juna-asemalta ensin Kuopioon tai Jyväskylään ja sitten vasta Tampereelle. Nettitarjouksia metsästämään. Uskon että asiat järjestyvät.

   Poista
  4. Anonyymi25.8.14

   Ne lähimmät juna-asemat siltä kylältä katsoen on juurikin Jyväskylä ja Kuopio :)

   Poista