4.9.2015

Fiiliksen pohjalta

Tyttäreni, 13 vuotta, piti minulle tässä eräänä iltana puhuttelun. ”Äiti, mitä sinä oikeasti haluat elämältäsi? Huomaatko, äiti, että sinä elät ja olet elänyt elämääsi aina vain toisten takia ja toisten kautta? Sinun pitäisi tehdä sellaista, mistä sinä itse aidosti tykkäät ja mitä pidät tärkeänä. Ala toteuttaa itseäsi!” Nämä jutut liittyivät taas kerran niihin työ- ja työttömyysasioihin. Tietystikin tuon ikäiselle kaikki on vielä paljon yksioikoisempaa kuin aikuiselle. Tässä iässä ja elämäntilanteessa kokee tärkeäksi sen, miten erilaiset päätökset vaikuttavat koko perheen asioihin ja elämään. Perhe on elämänsisältöni, minkäs sille mahtaa. En nyt kuitenkaan myönnä olevani  sentään  läheisriippuvainen, ja ei se ole väärin, että saa iloa ja onnea esimerkiksi lastensa menestyksestä. Tai että tulee hyvälle mielelle siitä, että kissa ja koira ovat onnellisia.

Kuitenkin lapsen puhuttelu sai aikaan sen, että hain sellaista työpaikkaa, johon aidosti ja oikeasti haluaisin, jossa kokisin työni tärkeäksi ja pystyisin tekemään jotain sellaisten asioiden eteen, joiden takia nyt vain itkeskelen ja joista vaahtoan.  Hain työpaikkaa uudesta turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksesta Pohjois-Karjalassa. Jos ei tärppää, haen johonkin toiseen vastaanottokeskukseen, kun niitä perustetaan. Ja jos pääsen, sitten järjestetään kotiasiat sen mukaan. Pitkästä aikaa tunnen, että sisälläni on taas sitä virtaa ja voimaa, jota oli joskus nuorena, kun hakeuduin UM:n töihin ja Venäjälle. Silloin asiat olivat tosin suoraviivaisempia ja helppoja järjestää, mutta mitä tästä tulee, jos ei edes yritä? Katsotaan ja ihmetellään.


4 kommenttia:

 1. Luin jostain, että työsuhteeseen tulijoita riittää, mutta vapaaehtoisista on pula. Niin aina.
  Ja joo, onhan sulla jo lapset sen verran isoja, että pärjäävät jossain määrin, vaikka äiti oliskin kauempana...
  Eikä se mikään paha asia ole, jos pistää perheensä etusijalle! Itsekkyyttä kyllä maailmassa piisaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, en minäkään vapaaehtoiseksi hakenut, koska tuosta matkasta pitäisi jo järjestää asuminen sun muu. Ja Siiri oli kyllä jo suunnilleen reppua pakkaamassa, kun kuuli, että olen edes hakenut sinne. Hän olisi aivan valmis muuttamaan mun kanssa, mutta entäs sitten mies, koira ja kissa...

   Poista
 2. Tervetuloa vaan tänne Itä-Suomeen jos tärppää :) Vaan kyllä näyttää siltä että noita pakolaiskeskuksia tullaan perustamaan vielä monta ja monta, jotta ainahan sulla on toivoa päästä johonkin.
  Toivottavasti saat auto-asiat kuntoon, tuo keskus on meinaan aika kaukana kaikesta.Vaan kait täällä bussitkin kulkee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tarkkaan olen tutkinut netistä, millainen paikka on kyseessä. Oma auto siellä tarvitaan, ei näyttänyt kovinkaan hyvin bussit menevän. On se kuitenkin puolet lähempänä kaupunkia kuin mitä me nyt olemme, joten työmatka lyhenisi kummasti nykyiseen verrattuna. Kyllä minä Itä-Suomessa viihtyisin paremmin kuin täällä Keski-Suomessa, olen asunut täällä melkein 30 vuotta enkä koskaan kotiutunut :/

   Poista