22.8.2015

Ihanuutta irti sieltä, mistä sitä vain saa

Kävimme eilen rakkaani kanssa elokuvissa. Tuo reissu Jyväskylään oli meidän laatuaikaamme ja typistetty versio siitä, mitä olimme suunnitelleet. Nimittäin rahat, joita olimme säästäneet Tallinnan-matkaan joskus tulevassa syyskuussa, menivät sattuneista syistä muihin tarkoituksiin       (= epäonnistunut autoremontti). 

Kahdenkeskinen ilta puolison kanssa oli ihana, vaikka elokuva suoraan sanottuna oli ihan p***stä. Odotin jotain samaa tasoa kuin Tie pohjoiseen -elokuva on, mutta tämän Elämältä kaiken sain -elokuvan juoni ja näyttelijäsuoritukset, paitsi Vesa-Matti Loiri ja Peter Franzén, olivat todella surkeita, ohuita, kevyitä, mielikuvituksettomia, teennäisiä jne. Jos olisin katsonut elokuvaa kotona telkkarista, olisin melko alkuvaiheissa kääntänyt kanavaa. Sitä koko elokuvan ajan ikään kuin odotti, että koskahan tämä oikein alkaa tämän prologin jälkeen, mutta ei se sitten koskaan alkanutkaan. Sanoin miehelleni, että tuollaisen käsikirjoituksen olisi keksinyt vaikka kuka tahansa alakoululainen ainekirjoitustunnilla. Hohhoijaa, ei kannata mennä katsomaan, vaikka olisi tällainen Veskun tosifani kuin minä. Ei koko elokuva sentään kanna vain yhden tai kahden näyttelijän roolitöitten varassa.

Autosta nyt sen verran, että emme vieneet sitä enää Auto-Palelle, koska kun mieheni soitti sinne, he eivät suostuneet siihen, että emme maksa sinne enää mitään. Että silleen. Nyt sitten ihmettelen, että mitä hitsiä: ihanan kaunis ja kimaltava pikkuautoni seisoo tuossa pihassa, mutta sitä ei voi käyttää.

Sitten muutamia ihania asioita, koska tänään on sellainen fiilis, että haluan kertoa ihania asioita: Tarmo on taas jälleen kerran maailman onnellisin koira, koska 20.8. alkoi irtipitoaika ja vesilinnunmetsästys. Voi sitä onnea, sekä koiran että miehen, kun pääsivät Heinä-Suvannolle sorsanmehtuuta aloittamaan! Arto ottaa aina muutaman kesälomapäivän sorsanaloitukseen, ja itsellenikin tulee hyvä mieli, kun näen, miten toinen on niin onnellinen. Tuolta aloitusreissulta saalis oli kaksi heinäriä. Ne on nyt siivottu ja pakastettu sitä hetkeä varten, kun saan koko perheeni saman pöydän ääreen. Meidän kasvissyöjätytötkin  syövät itsepyydystettyä riistaa, koska se on elänyt villinä ja vapaana.

Tarmo laskee lintuja Heinä-Suvannolla 20.8.2015.

Leivoinkin tänään pitkästä aikaa, kun eilen sain jo siivottua ja oli nyt kerrankin aikaa. Pihapuskista vattuja, musta- ja punaherukoita ja siinäpä se. Nam. Niin, ja täytteessä on vaniljatuorejuustoa + kananmuna + hieman sokeria. Pohja on tehty täysjyvävehnäjauhoista, siksi väri näyttää tummalta, ei ole palanut :D.


7 kommenttia:

 1. Oi nam, mikä piirakka! Täysjyvävehnää mieki käytän, sen minkä käytän, kun en paa riisi-, ohra-, maissi- tai gluteenittomia jauhoja.

  Arvasin, että ovat ketkuja siellä autonkorjausliikkeessä. Luulis nyt, että teiltäpäinkin löytyis rehtejä autonkorjaajia!

  Tarmon onnenpäivät alkoi nyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tuo piirakka hupeni alta aikayksikön: tuoreille marjoille ei mikään vedä vertoja.
   Joo, kusetusta vaan kusetuksen perään siellä Jyväskylän Auto-Palella. Mietitään tässä nyt ratkaisuja, mitä teemme. Ja raporttia rapsahtaa :D.

   Poista
 2. Anonyymi23.8.15

  Jopas on surkea paikka koko korjaamo.

  Minäkin laitan usein piirakan pohjaan osaksi sämpyläjauhoja ja/tai kauraryynejä. On olevinaan terveellisempää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä se on tuo lapsi, joka aina vaatii laittamaan terveellisemmän vaihtoehdon. Ja ihan hyvä tietysti niin, maku ei ainakaan huonompi ole. Mutta siitä taas minä en puolestani tingi, että leivonnassa käytän aina oikeaa voita. Ruoanlaitossa kylmäpuristettu kasviöljy, mutta leivonnassa ehdottomasti voi.

   Poista
  2. Anonyymi23.8.15

   Aivan samaa mieltä, voita on oltava. En muista edes ikänä ostaneeni margariinipakettia leivontaa varten, huh.

   Poista
 3. Voi että mikä autokorjaamo :( Toivotan parasta mahdollista ratkaisua autollesi!

  Ihanan näköinen piirakka! Tässähän on lähdettävä hakemaan marjoja puskista ja leipomaan. Ja oikeaa voita, tottakai!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän varmaan jossain vaiheessa ajella Micran Viitasaarelle Arton pojan luo. Hänellä on autonrassaajakavereita, jotka ehkä löytävät vian paremmin kuin merkkikorjaamo.

   Kyllä tosiaan kannattaa käyttää mahdollisimman paljon tuoreita marjoja leivonnassa ja ruoissa nyt, kun niitä on. Meillä ainakin menee litrakaupalla päivässä marjoja, kun laitamme aamupuuron päälle, pirtelöihin, leivonnaisiin....Loput sitten pakkaseen talvea varten.

   Poista