2.10.2015

Palkkatukirahojen loppuminen työllistää

Ainakin minut vähäksi aikaa. Nimittäin työsopimustani jatkettiin tammikuun loppuun, koska työvoimahallinnosta ovat palkkatukirahat loppu. Uutta sihteeriä ei siis pystytty työllistämisvaroin palkkaamaan vaan minä jatkan ”normaalityöläisenä”, kunnes tukirahahanat taas aukeavat. Nythän tämä tilanne on juuri se, mihin palkkatuki oli alun perin tarkoitettu: tuetaan työttömän pääsyä takaisin työelämään ja kun hommat luistavat, organisaatio jatkaa työsopimusta omin varoin ja blim!: yksi ihminen sai vakituisen työn. Ei ollut alun perin tuota systeemiä luotaessa tarkoitus, että palkkatuella työllistäminen jatkuu again-and-again-and-again, uutta putkeen aina vain. Minäkin olen saanut kuulla monesta suusta, että olisi tosi paljon parempi, jos sihteeri olisi pysyvästi sama mm. siitä syystä, että hommat vaihtelevat vuodenkierron mukaan. Juuri kun ehtii käydä läpi ja oppia esim. jonkin tapahtuman tai kisojen järjestelyt, ei se kyseinen tapahtuma enää toistukaan saman sihteerin aikana vaan seuraavan kerran puikoissa on taas uusi. Mutta tosiaan, minun työpaikassani asioista päättää yhdistyksen hallitus, jolle raha ratkaisee: ei heistä ole kuin yksi ollut näkemässä toimiston arkea, nimittäin hallituksessa istuu eräs edeltäjistäni. Hän olikin ollut se, joka oli hallituksen kokouksessa silloin keväällä puoltanut sitä, että jatketaan työsopimustani palkkatukioikeuden päätyttyä. Muille oli tärkeämpää saada ilmainen työntekijä. Mutta lällislää, nyt seura joutuu maksamaan koko pienen palkkani ihan itse. Ja kas kummaa, kun sitä rahaa sitten kumminkin on! Mää olen ihan kuin klapil päähän lyäty.

Tämä kuva ei nyt varsinaisesti liity asiaan, mutta laitan muiston ihanasta puolukkaretkestämme tähän, koska kuva on mielestäni niin iloinen. Ja oli muuten paaaaljon puolukoita! Siiri ja Arto poimivat kolme sangollista tunnissa, minä kuvailin ja poimin sillä välin omaan kippooni mustikoita.

Punainen koira ja punaisia marjoja

12 kommenttia:

 1. Hienoa! Noinhan sen kuuluu mennä. On aivan pälli systeemi se, että pidetään aina vaan "ilmaista" ihmistä ja maksatetaan sen palkka muilla...

  Teillä ei sitten koira syö marjoja kilpaa poiminnan ohessa, niinku meillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, kyllä Tarmo näykkkäilee aina marjan sieltä, toisen täältä, mutta ei tosiaan kilvan poimijan kanssa.

   Poista
 2. Hienoa! Onneksi olkoon, niin työstä kuin puolukoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Puolukoita meillä meneekin ihan niin paljon kuin niitä vain on. Suosikkimarja.

   Poista
 3. Anonyymi2.10.15

  Hyvä, että työ jatkuu vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ihan hyvä. Vatsassa kouraisee, kun alkaa ajatellakaan, että mitä sitten taas sen jälkeen...

   Poista
 4. Anonyymi3.10.15

  Onneksi olkoon. Mikä on muuton tilanne? Auto on kai kunnossa.

  VastaaPoista
 5. Haha, auto on eräällä poitsulla korjattavana edelleen. Ehkä saan sen ensi viikolla, taas siis iso lasku tulossa, kertoilen siitä varmaan täällä.
  Muuton kanssa tilanne myös junnaa paikoillaan. Sama meininki siis kuin ennenkin, että Arto Kumpumäessä työvuorojensa ajan. Pientä kireyttä se aiheuttaa aika ajoin, kun emme ehdi nähdä toisiamme paljon ikinä.
  Monen mielestä tuossa minun työpaikassani ei ole mitään onnittelemista: tosi pieni palkka ja paljon töitä. Mutta minä olen kyllä helpottunut taas tällä erää, sillä siirtää se nälkää meidän perheessä taas muutaman kuukauden eteenpäin. Tässä iässä ei kai enää ole toivoakaan saada mitään työpaikkaa, kun tuo loppuu.

  VastaaPoista
 6. Onnittelut myös minun puolestani töiden jatkumisesta!

  En edes vielä ajattele mitä helmikuun jälkeen teen, kun palkkatukityöni loppuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vaikka ei tuo kummoinen pätkä olekaan. Katsotaan ja ihmetellään ja toivotaan, että hyvin meidän käy, sinun ja minun siis :)

   Poista
 7. Kannattaisko nyt kumminki olla ilonen, että on työ. Ensi vuosi tuo omat murheet ja ilot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta turiset, kannattaisi tietysti. En vain osaa, olen sellainen murehtija, joka sairastaa jo etukäteen tulevat taudit. Minulla on sellainen kauhukuva nyt päällä, että tämä on viimeinen työpaikkani: en enää koskaan milloinkaan työllisty, tällainen vanha, jonninjoutava akka. Se tunne on tullut mm.siitä, että vaikka koko ajan haen työpaikkoja, koskaan ei tule edes haastattelukutsua. Pelottaa ja olen suorastaan kauhuissani lähes jatkuvasti.

   Poista