27.9.2016

Kouluun, kouluun!


Kesä meni hujauksessa ja puoli kesää oikeastaan sairastaessa: vasta heinäkuussa tajusin käydä lääkekuurit keuhkoputken- ja poskiontelotulehduksiin, joita podin toukokuun lopulta alkaen. Elossa olen edelleen ja ”uutta elämää” aloittamassa niin, että mahassa kouristaa sekä jännitys että pieni pelkokin. Olen tehnyt niitä ratkaisuja, joita harkitsin: hain kouluun ja pääsin. Ei se niin pilipalijuttu ollutkaan päästä tuonne opiskelemaan, sillä valintaa varten piti käydä kaksipäiväiset soveltuvuustestit. Fyysinenkin kunto testattiin, ja psykologiset testit olivat toivottavasti niin kattavat, että varmasti sitten sovellun alalle. Hyvin avoimesti kerroin haastatteluissa taustoistani mielenterveysongelmineni kaikkineni, koska halusin etenkin itselleni varmuuden sopivuudestani. Lokakuussa siis muuttuu tämä viisikymppinen akkeli amislaiseksi koulutytöksi . Ehkä minusta ei kuitenkaan tyttöstä saa tekemälläkään, mutta ihana oli pyöriä siellä koululla nuorten joukossa jo niinä parina pääsykoepäivänäkin.

Monenmoista tietysti pyörii mielessä tämän elämänmuutoksen takia. Nyt olen kuitenkin pitkästä aikaa ylpeä itsestäni, koska olen ruvennut rohkeasti toteuttamaan haaveitani enkä kerrankin ole kuin se naurulokki, ”jonka työt jää puolitiehen ja joka kaiken rakentaa vain varaan unelman”. Jos vielä tämän loppuelämän aikana ehdin auttaa jotakuta, ei mikään kokemani ole mennyt hukkaan. Koulusta saan ammatilliset eväät ja pätevyyden, elämä puolestaan on kouluttanut ihmisyyttäni. Ei se ikä aina ole haittatekijä, esimerkiksi kaksikymmentä vuotta sitten en olisi voinut kuvitellakaan lähteväni hoitoalalle. Nyt tuntuu, että kaikki läpikäymäni kuolemat, mielenterveysongelmat, avioero, työttömyys ja niin edelleen ovat olleet polkuna tähän: ehkä olen tarpeeksi ymmärtävä ja vahva auttaakseni ihmisiä, jotka ovat luisuneet päihde- ja mielenterveysongelmiin karujen kokemustensa takia. Ehkä tämä nyt vihdoin on se minun "juttu", tehtäväni tässä elämässä.

Mitäs sinulle kuuluu, blogiystäväni? Toivottavasti kesä meni iloisissa merkeissä ja olet terve ja kaikki rakkaasi samoin. Meillä kaikki ovat kunnossa, mitä nyt Sulon määräsi eläinlääkäri laihdutuskuurille.

Minäkö muka pullukka!

Kesäistä menoa19 kommenttia:

 1. Anonyymi27.9.16

  Opiskelu kannattaa aina. Onnea opintoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiitos, että kävit vielä lukemassa :-).

   Poista
  2. Anonyymi27.9.16

   Toki käyn usein katsomassa kuuluuko sinusta mitään. Nyt ilahduin kun kuulin hyvistä kuulumisista.

   Poista
 2. Mahtavaa!!! Hurjasti onnea uudelle taipaleelle. Olen NIIN vakuuttunut, että sovit hyvin alalle.

  Meillähän tässä nykyisessä työpaikassani sanoivat heti alkujaan, että haluavat mieluummin palkata työntekijöitä, joilla on enemmän elämänkokemusta takanaan. Muutamalta potilaaltakin on tullut palautetta, miten ovat hyvillään, etteivät palkkaa enää pelkästään nuoria hoitajia. Toki tämä ei ole firmojen yleinen käytäntö, sillä me vanhemmat maksamme tietysti enemmän. On ollut kuitenkin mukava nähdä, että ettei joka paikassa ole raha se vaikuttavin tekijä, vaan myös inhimillisiä arvoja pidetään tärkeinä. On meillä toki muutama ihan nuorikin hoitaja, mutta 95% on meitä keski- ikäisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla sinustakin, Simpukka! Kävinkin jo puhelimella lukemassa blogiasi, mutta sitten en päässytkään sinne enää tällä tietsikalla. Voitko vielä laittaa uuden kutsun?

   Kyllä minullakin on sellainen olo, että sopisin alalle. Ajattelin siellä soveltuvuustesteissä, että niillä valitsijoilla pitäisi olla salakuuntelulaitteet siellä koulun käytävillä, missä pyrkijät keskustelevat keskenään. Kuulin niin ikäviä juttuja joidenkin suusta, että huhhuh. Voihan sitä haastattelussakin esittää suvaitsevaa ja sitten oikeasti ylenkatsoa kaikkea erilaisuutta.

   Poista
  2. Laitan uuden kutsun.

   Poista
 3. Blogini on reistaillut pari kuukautta sitten ja jouduin laittamaan uudet kutsut matkaan. Sähköpostissasi pitäisi olla kutsu sinullekin. :-)

  VastaaPoista
 4. Hei, ja onneksi olkoon! Tulin kovin iloiseksi kun luin postauksesi. Olen varma, että olet juuri oikealla alalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, että vielä luet tätä ♥! Onko sinulla kaikki ookoo? Miten näytelmä- ja lauluhommat?

   Poista
  2. Kiitos kysymästä. Ihan ok ei ole; minulla epäillään sepelvaltimotautia, 10.10. pääsen viimeiseen kokeeseen, eli sydämen gammakuvaukseen. Siis sairaus on oikeastaan jo todettu, sen "vaikeusaste" on vielä hakusessa. eli selviänkö lääkkeillä vai tarvitaanko pallolaajennus tai ohitusleikkaus. Ihan levollisin mielin täällä odottelen, onneksi on hyvä mies turvana!

   Näytelmähommat olen jättänyt (älä koskaan sano ei koskaan :D !) mutta laulujuttuja on aina silloin tällöin, joko esiinnyn yksin tai pienellä porukalla. Se on tosi kivaa!

   Eipä tässä mitään hätää, muuta kuin että tulisi se 10.10. oikein pian!

   Poista
  3. No voi itku :-(! Mutta hyvä asia kuitenkin, että tauti on nyt todettu ja voidaan hoitaa. Voimia ja iloa ja valoa sinulle ♥!

   Poista
 5. Onnea kouluun pääsystä! Ja hienoa, että sulla on intoa tuollaiseen! Kyllä se hyvin menee.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pakko vielä "viimeisillä voimilla" yrittää tehdä jotain, mistä voisi olla itseensä tyytyväinen. Eniten jännittää se lastenhoitojakso: tuntuu, että enhän minä enää pikkulasten kanssa osaa mitään touhuta. Toisaalta, kun katsoo ohimennessään tuonne päiväkodin pihalle, niin hoitajat enimmäkseen vain seisoskelevat siellä kädet taskuissa, mikä ei näytä kovin vaikealta :D

   Poista
 6. Onnittelut opiskelupaikan saamisesta! Toivottavasti uusi ammatti
  johtaa mielekkääseen työpaikkaan.

  VastaaPoista
 7. Anonyymi18.11.16

  Olisi kiva lukea miten koulu on lähtenyt alkuun:) Ja saada tietää vaikka tyypillinen koulupäivän kulku ja sisältöäkin, olen itsekin nimittäin miettinyt ko. koulutusta eri alalta työttömänä olevana. Onko heti alussa paljon ryhmätöitä, lukemista, käytännön harjoituksia jne. -Peppiina

  VastaaPoista
 8. Anonyymi25.1.17

  Mitenkäs opiskelut sujuu?

  VastaaPoista
 9. Anonyymi5.3.17

  Hei! Miten on opiskelut sujuneet, kirjoittelehan tännekin jos vaan ehdit. Myös Sulon ja Tarmon kuulumiset kiinnostavat!

  VastaaPoista
 10. Mitä kuuluu?!?

  VastaaPoista
 11. Anonyymi13.7.17

  Melkein vuosi mennyt edellisestä päivityksestä! Toivottavasti kaikki on hyvin ja opiskelut ja elämä yleensä hyvällä mallilla.

  VastaaPoista