14.7.2012

Valepukki

Näin alas olen vajonnut. Minä, yltiörehellinen ihminen, valehtelin tänään. Kaupassa eräs mummeli, jonka tiedän olevan aika ilkeä ihminen, lyöttäytyi väkisin juttusilleni ja sanoi: ”Olet lomalla?” Vastasin: ”Juu, lomalla olen.” Sitten hän, onneksi, alkoi hirveästi selittää omista asioistaan ja sukulaisistaan. Minä esitin kiireistä ja häippäisin riisi- ja jauhohyllyille. Jos tuo mummeli olisi sattunut kysymään työtilanteestani, olisin varmaan keksinyt äkkiä itselleni kuvitteellisen työpaikan. Tällaista saattaa häpeä teettää immeisellä. Ikinä ennen en ole valehdellut tilanteestani kenellekään. Olisi niin hienoa sanoa rehellisesti, että olen töissä siellä-ja-siellä. Huoks.

No, jos ei ole itsellä mitään kehumista, pitää kehua lapsillaan. Tyttäreni on hyvin oivaltanut surkean taloudellisen tilanteemme ja käyttää luovuuttaan ja taitojaan pukeutumiskysymyksissä. Hän ostelee vaatteensa kirppareilta ja tuunaa ne sitten omanlaisikseen. Viimeisimmät ”huipputrendikkäät” kuteet hän tuunasi minun pieneksi käyneitä farkkuja käyttäen. Lainausmerkit tuossa siksi, koska lapsukaiseni ei voisi varmaan vihata mitään enemmän kuin trendivaatteita. Ihana ja taiteellinen tyttö! En ole kysynyt lupaa laittaa hänen kuvaansa tänne, mutta laitan kuitenkin. Poistan sitten, jos saan karmeat huudot.


Mieheni sanoin "kävelevä rautakauppias" :)
Rakkaudella.

5 kommenttia:

 1. Anonyymi15.7.12

  Tuttu tunne työttömänä ollessa. Tuttuja kun tuli vastaan, koitin mennä kaupassa muualle ja kadulla toiselle puolelle tietä.
  Eihän sitä hävetä pitäisi, mutta minkäs teet, kun tässä yhteiskunnassa arvostetaan vaan menestyjiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monesti olen minäkin luikkinut hyllyjen väliin tuttuja piiloon! Ettei vaan tarvitsisi vastata siihen, että "mitä kuuluu?".

   Poista
 2. Varmaan aika tarkoituksellista tällaisen häpeän ylläpito yhteiskunnalle... ajatelkaas jos työttömät saisivat uhrin osan... syyllinen olisi yhteiskunta ja liike-elämä ja ja ... eihän se niin ole... työtön on vain joko liian kranttu tai luultavammin luuseri. Kykenemätön ja epäkelpo. Loinen.

  Sama pätee hoitoalalla jossa ajoittain on sijaisilla työttömyysjaksoja. Silloin on monen mielestä jotain mennyt pieleen jos ei ole töitä riittänyt. Yksi ja hailee tuliko lomatkin tänäkin vuotena rahana sopimuksen loppuessa... eli ei voi olla kadehdittavalla 'lomalla' ilman töihin paluuta. Ei edes sitäkään.

  VastaaPoista
 3. Se tässä työttömänä olossa on tosiaan kanssa p***stä, että ei ole koskaan lomaa. Jos vaikka nyt tietäisi, että elokuussa pääsisi töihin, voisi hyvälä mielellä viettää sinne saakka kesälomaa. Nyt on vaan samaa tuskaa ja vaivaa joka päivä, oli arki tai sunnuntai.

  VastaaPoista
 4. Tuttu tilanne. Aina ei jaksaisi selvitellä omaa elämäntilannettaan kaikille puolitutuille. Osaksi se on ihan häpeän tunnettä ja myös sitä etten halua toisten säälittelevän/ paheksuvan minua ja elämääni.

  Tänäänkin ystävien lapsen rippijuhlassa vaihdoin puheen hyvin sujuvasti lapsiin.

  VastaaPoista