5.2.2013

"Saretska täällä..."

Aloittelen kirjoittamisen perusopintoja. No ei kai tuo ole kummoinenkaan asia, että ihan mainita pitää? Mutta kerron kuitenkin, mitä romuksi mennyt itsetunto teetti tuonkin aloittamisen suhteen. Meinasi olla sekin  taas Saretskalle elämää suurempi asia ja kompastuskivi.

Ensimmäinen tehtävä opinnoissa oli niinkin vaikea kuin itsensä esitteleminen verkkoyhteisössä muille ryhmän jäsenille. Luin siinä ensin muutaman opiskelijakollegan esittelyt: toinen toistaan pätevämpää porukkaa. Mikä aiheutti sen, että aloin hirveästi ihmetellä, että millä ilveellä oikein olen päässyt kyseisiin opintoihin! Varmaan taas jotenkin vahingossa, on kai sattunut jossain iso virhe. Miten tällainen maan matonen muka voisi olla mukana tuollaisessa erinomaisessa sakissa? Nyt saattekin sitten kaikki nauraa: meikä purskahti itkuun.
Itkin siinä omaa surkeuttani ja mitättömyyttäni ja saatoin itseni lähes hysterian partaalle, kun oikein velloin kurjuudessani: en ole saanut elämässäni mitään merkittävää aikaiseksi eivätkä kirjoittamisen yritelmänikään ole olleet yritelmiä kummempia. Toiset ovat menestyneet kaikessa ja tavoitteet korkealla, kirjan kirjoittaminen tai muuta syvällistä. Sama kai tässä, kun heittää hanskat tiskiin heti alkuunsa. Mutta kun se puoliso kustansi ne opinnot jo etukäteen, vaikka muuhunkin ne rahat olisi tarvittu…

Soitin rakkaalleni töihin ja sanoin hänelle, että älä naura minulle, mutta tämä on aivan kamalaa, kun en minä pysty edes esittelemään itseäni siellä verkkoyhteisössä. Ei tuu mittään koko opinnoista, niin! Ei se puoliso nauranut yhtään. Löysi taas oikeat sanat kannustamaan tätä reppanaa. Uskotteli jopa, etten vahingossa sinne kurssille päätynyt, kun oli se pääsykoekin (mutta silti epäilen, että jonkun muun kirjoitus on sotkettu omani kanssa, siitä ne pisteet).
Loppujen lopuksi sain kerättyä rohkeuteni ja syntyihän se pieni esittely Saretskasta: ”Olen 46-vuotias hullu humanisti.. blaablaablaa... Tavoitteeni näille opinnoille on, että oppisin kirjoittamaan.” Niin että eka tehtävä on suoritettu. Mitähän tässä seuraa, kun siirrytään ihan oikeisiin asioihin? Huoks.

10 kommenttia:

 1. Humanisti pitänee paikkansa muutenkin kuin koulutuksen osalta, mutta enpä usko, että sinä ihan hullun määritelmiä täytät ;) Tartu vaan rohkeasti uusiin haasteisiin ja muista, ettei maailmassa ole kuin yksi Saretska. Sen paikan täyttäjänä sinä olet aivan jäljittelemätön ja omaa luokkaasi. Kukaan ei näe maailmaa ja elämää tismalleen samoin kuin sinä. Siksi olet niin kiinnostava ja siksi kannatta ilmaista itseään vaikkapa juuri kirjoittamalla. Kukaan ei voi ajatella sinun ajatuksiasi paremmin ja hienommin kuin sinä itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kai minä ihan täysi kaheli olen, mutta väliä hällä, hullu mikä hullu :D Sen leiman saa muuten jo, kun kertoo käyvänsä terapiassa.

   Kiitos kauniista sanoistasi, painan nuo sydämeeni ja tutkistelen niitä aina, kun itseluottamus horjuu (aina?).

   Poista
 2. Anonyymi5.2.13

  MUkava kuulla sinusta!

  Etkä sinä Saretska vahingossa sinne ole päässyt, kyllähän sinne piti tehdä se kirjoituskin. Olet arvokas, pätevä ja paikkasi ansainnut siellä. Meistä jokainen, juuri Sinäkin, on oman elämänsä osalta kiinnostava ja sinä aivan erityisesti olet tärkeä täällä blogiyhteissössäkin!

  Kirjoittaminen on hienoa, ja tosi hyvä kun siihen saa vielä asiantuntevia neuvoja. Olisi kiva kuulla niistä joskus.

  Kirjoittelemisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinusta myös!

   Joo täytyy yrittää kasata jostain itetunnon ja -luottamusen rippeitä, eihän tässä muuten tule mistään mitään. Kiitos,kun jaksat kannustaa!

   Nyt kun pääsin sen "esittelyriman" yli, niin odotan kyllä tosi kiinostuneena uusia näkökulmia ja vinkkejä kirjoittamiseen. Katsotaan kuin käy :)

   Poista
 3. Hienoa että aloitit tuon koulutuksen. Kyllä sinä osaat. Olet taitava ja lahjakas, on se jo täällä nähty. Onnea opinnoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan nolottaa ja itkettää, kun noin kauniisti sanot.

   Kiitos!

   Poista
 4. Juuri tuo muihin vertaaminen on ollut aina tuhoisaa... sitä kun ei voi kuitenkaan tietää mitä ne tosissaan MUUT on vaan näkee vain niitä hyviä puolia. Itsestä löytyy luterilaisen opin mukaan vaatimattomuuden jälkeen vain kasa heikkouksia.

  Helkkari, nainen sulla on järkyttävä koulutuspohja verrattuna mun työkkärikursseihin. Se ettet ole työllistynyt ja täyttänyt CV:täsi monilla rivillä tai yhdellä rivillä ja monella vuodella... johtuu tästä yhteiskunnasta, joka nyt vaan ei työllistä kuin meitä perssilmän lähihoitajia.

  Venäjän kielen ja kulttuurin tuntemus on arvostettua, muttei siitäkään haluttaisi maksaa... joten ei muuta kuin kehiin häntä pystyssä eikä koipien välissä.

  Hyvä Saretska!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee aina verratua itseään muihin parempiin ja nuorempiin ja taitavampiin ja ja ja. Mutta älä sinä kuitenkaan tee samaa (tuo koulutusuttu)! Sinulla on duuni ja olet tarpeellinen, samaa ei voi sanoa Saretskasta.

   Täytynee katsoa Sulosta mallia, se kun aina pasteerailee niin itsetietoisen näköisenä häntä pystyssä :)

   Poista
 5. Anonyymi29.8.14

  Äitini, 79 vee, meni kansalaisopiston kirjoituskurssille. Vähätteli itseään ja hirvitteli, kun muut olivat jos jonkinlaista titteliä ja koulutusta osaavia ja hän "vaan tämmöinen". Meni, koska halusi kirjoittaa omaelämä kerran. Ja kirjoitti. Ja hyvän. Ja varmasti ei ole koulutettu, kuin perushoitajaksi aikoinaan. Mutta älykkyys ja koulutus eivät kulje käsi kädessä, kuin eivät älykkyys, osaaminen, taipumukset ja onnenpotkutkaan. SInä, Saretska, olet ulosanniltasi loistava! Juttusi jaksaa kevyesti lukea loppuun asti, ja lukee mielellään ja keveästi. Joten pois turhat puheet "huonommuudesta"! Se luontainen taito, mitä sinulla on, on semmoista mitä kaikilla ei ole. Minä itse mukaan lukien tuohon "osaamattomien" joukkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Anonyymi! Kiitos kauniista sanoistasi ja onnittelut äidillesi elämäkerran kirjoittamisesta! Siitä saatte iloa ja näkökulmaa koko muukin suku :-)
   Yleensä anonyyminä jätetään niitä ikävänsävyisiä kommentteja, mutta sinä sait ilonkyyneleet silmiini ♥

   Poista