5.4.2012

Vähän asennetta

Ei ole viime päivinä ollut jaksua kirjoittaa tänne mitään, mutta NYT OTAN ITSEÄNI NISKASTA KIINNI. Tajusin nimittäin vihdoin, että kaikkien meidän työttömien ja onnettomien ja masentuneiden ongelmat ratkeaisivat melko pikaisesti ja helposti, jos vain älyäisimme kuunnella ja noudattaa itseämme viisaampien neuvoja. Ehdottomasti siis pitää jakaa tämä valaistumisen kokemus.

Minä kun olen työttömänä, olen saanut huomaavaisilta lähimmäisiltä monta kertaa kullanarvoisen neuvon: ”Lopeta valittaminen. Menisit töihin!” Voi himputti, miten minä tyhmä en ole ymmärtänyt, että sillähän tämä työttömyys tietysti ratkeaa! Kaikki on vain itsestäni kiinni, ja sama koskee tietenkin kaikkia muitakin työttömiä. Mennään vain töihin ja sillä sipuli.
Masentuneelle paras lääke on neuvo: ”Ota ittees niskasta kiinni ja ryhdistäydy!” Miten voi joku olla niin tyhmä, että vielä rämpii murheen alhossa itsemurhan partaalla pääsemättä juuri sängystä ylös, yrittää ehkä käydä terapiassa ja syö vieläpä jotain nappeja, kun voisi vain yksinkertaisesti ottaa itseänsä niskasta kiinni ja piristyä? Hämmästyttävää.

Kaikenlainen kiusaaminenkin kouluissa ja työpaikoilla loppuisi tyystin, jos vain nuo typerät kiusatut ottaisivat ajattelevaisten immeisten neuvoista onkeensa. Heitähän usein kehotetaan katsomaan peiliin, että kun ovatkin jotenkin niin erilaisia. Muuttaisivat itsensä sellaisiksi, ettei heitä kiusattaisi!

Ei se ole ihme, että Suomi on maailman toiseksi onnellisin maa, täältä kun löytyy niin paljon noita viisaita ja ymmärtäväisiä ihmisiä, joilla on hyviä neuvoja jakaa meille muillekin, ei niin onnellisille. Olisimme aivan ehdottomasti ja ylivoimaisesti maailman onnellisin kansa, jos me loput onnettomat osipohvit vain lopettaisimme turhan valittamisen, ottaisimme neuvoista vaarin ja mikä tärkeintä, suhtautuisimme asioihin POSITIIVISESTI.
No, joka tapauksessa: Sulo on poikakissa.


1 kommentti:

  1. Joo, lopetetaan me työttömät kotona sohvalla makaaminen ja mennään töihin! Kiitos neuvojille viisaasta neuvosta.

    VastaaPoista