Aloitettuani lohturuoalla jatkan samaa sarjaa. Bongasin tämän seuraavan suolaisen piiraan reseptin Ykkösen aamu-tv:n Voita ja sokeria -osiosta. Kyseinen piiras esiteltiin nimenomaan lohturuokana. Se onkin niin hyvää, että sulaa suussa ihan missä tilanteessa vain. Alkuperäinen ohje on kaksinkertainen tuohon minun ohjeeseen verrattuna, mutta jos teet piirakan ihan normaalikokoiseen piirasvuokaan, niin tämä minun ohjeeni määrä on sopiva. Jos lähikaupastasi ei saa gruyèrea, käytä jotain muuta voimakkaan makuista juustoa, kuten mustaleimaemmentalia. Piiras on nopea ja helppo valmistaa ja tosiaan aivan ihana.
JUUSTO-KASVISPIIRAS
1 keskikokoinen (450 g) kesäkurpitsa
1 iso (200 g) paprika
200 g gruyèrejuustoa
½ pkt Koskenlaskija-juustoa
50 g ranskankermaa
2 munaa
½ tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
Kuutioi kasvikset, kuullota ne pannulla tilkassa öljyä ja jäähdytä. Raasta gruyère, kuutioi Koskenlaskija ja yhdistä kaikki ainekset keskenään. Paista 200 asteessa n. 30–40 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti