ISOÄIDIN RAPARPERIPIIRAKKA
Pohja
2 munaa200 g sokeria
1 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
1 dl voisulaa
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
Täyte
½ l
raparperipaloja50 g pehmeää voita
100 g sokeria
1 dl vehnäjauhoja
Kuumenna
uuni 200 asteiseksi. Voitele tai vuoraa leivinpaperilla suorakaiteen muotoinen uunivuoka (n. 30 x 40 cm).
Sekoita munat ja sokeri hyvin. Lisää maito, kerma ja voisula. Lisää
jauho-leivinjauheseos nestepohjaan ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina vuokaan.
Pane
raparperit taikinan pinnalle. Nypi voi, sokeri ja jauhot murumaiseksi seokseksi
ja ripottele piirakan päälle. Paista kauniin ruskeaksi, n. 30 min.Tarjoa kanelilla maustetun kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa. Nam. Itse muuten lisään tuohon pohjataikinaan vielä vaniljasokeria.
Minusta tämä on siksikin niin ihana ohje, kun taikinaa ei tarvitse ollenkaan vatkata, joten se on nopeatekoinen (ja ei ainakaan vatkausäänet häiritse kenenkään telkunkatselua :D). Nyt on jo puoli vuoallista piirakkaa kahteen pekkaan tuhottu, joten voisikin tästä lähteä pikkuhiljaa pötköttelemään. Ottaisi vaikka tuon Sulon viereensä.
Kiitos raparperipiirakan ohjeesta! Kokeilen tätä huomenna.
VastaaPoistaJa terkut sinne Uuraisille, missä olimme Hirvaskylässä 59-63 vuodet ennen tänne eteläiseen muuttamista!