23.11.2012

Auttamisesta

Aloitin harjoittelun Saarijärvellä, jonne seutulippu meiltä maksaisi  137 euroa eli mansikoita meikäläiselle työmarkkinatukilaiselle. Samalla kylällä ja kylätiellä asuva ja Saarijärvellä töissä käyvä henkilö kuitenkin otti minut kimppakyytiinsä eikä ainakaan vielä halunnut rahasta edes keskustellakaan. Tietää varmaan taloudellisen tilanteeni,  itse hän on johtavassa asemassa hyväpalkkaisessa työssä. Oikeasti hyväsydäminen ja auttavainen ihminen.

Toisaalla: Facebookissa eräs ihminen tiedotti julkisesti, kuinka oli kuljettanut ulkopaikkakuntalaisen bussipysäkiltä matkahuollon pihaan (300 m), jotta tämä ehtisi bussiin. ”Tein päivän hyvän työn.”
Tuo naapurini, joka hyvää hyvyyttään kuskaa minua ja jaksaa puolitoista kuukautta aamuin illoin joka päivä kuunnella hölmöjä juttujani, ei mainosta sitä missään, tekee vain tuon hyvän työnsä ihan hiljakseen vain. Toisia ovat he, jotka aina muistavat korostaa omaa hyvyyttään muille. Sitten noita itsensä korostajia pidetään niin upeina ihmisinä. Menikö kaikki oikein?

Vaikka en uskovainen olekaan, niin jotenkin tulee mieleeni jonkun suuren opettajan aikoinaan neuvoneen, että kun annat almun köyhälle, niin älköön toinen käsi tietäkö siitä, mitä toinen käsi teki. Menipä paatokselliseksi. Mutta ajatukseni, jonka tässä halusin ilmaista oli, että tässä yhteiskunnassa esillä ja julkisuudessa ovat he, jotka jaksavat omaa erinomaisuuttaan aina mainostaa. Oikeat elämän sankarit eivät missään näy. Paitsi kanssaihmistensä sydämissä.
 
Kiitos! :)
 
 
 

6 kommenttia:

 1. Totta joka sana.

  Joka itsensä ylentää, se alennetaan.... noh, tuota nämä on näitä kaksipiippuisia juttuja. Se, että missä vaiheessa se alennus tapahtuu... monta kertaa miettinyt, että köyhän pitää tyytyä köyhyyteen kun taivaassa sitten saa tasoitusta. Niinkö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii! Siitä taivaasta tiedä, mutta tässä elämässä ainakin parhaiten pärjäävät nuo, jotka muistavat mainostaa omaa erinomaisuuttaan.

   Poista
 2. Anonyymi24.11.12

  Ihan totta puhut!
  Eikös ole sellainen sanonta, että tyhjät kattilat kolisee eniten.
  Hienoa, että saat sellaiselta ihmiseltä kyydin;) Kyllähän se 'palkka' maksetaan hyville ihmiselle ihan toisessa olomuodossa, elämässä jollain tavalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Minäkin tässä ajattelin, että kun tuo henkilö, jonka kyydissä kuljen, on varmaan kiireinen jne., niin koska ei rahaa halua, vien hänelle vaikka jotain hyviä leipomuksia jouluksi. Saattaa olla mieluisampikin "palkka" hänelle.

   Poista
  2. Anonyymi24.11.12

   Fiksu idea!
   Minä kuskasin aikoinaan kyydissäni yhtä naista sekä Treelle että tuonne kirkolle jumpalle ja yllätys oli iloinen, kun hän toi jouluksi meille lampaanpaistin.

   Poista
 3. Tuo on minunkin kokemukseni mukaan niin totta. Sitten nämä itseään ja omaa erinomaisuuttaan kehuvat myös saavat kaikki työpaikat eikä meille muille jää mitään.

  VastaaPoista