13.10.2013

Koirakoulua ja lomaa koulusta

Kävimme tänään ensimmäistä kertaa koirakoulussa, minä, mieheni, Siiri ja Tarmokin, tottakai. Oli se poikakoiralle ihmettä ja kummaa, kun paikalla oli 13 erilaista koirelia isäntineen tai emäntineen tai koko perhekuntineen. Voi että oli muuten komea haukku meidän poitsulla siellä! Minä olin ensin Siirin kanssa vähän että ”noloo”, mutta Arto ei ollut moksiskaan: pystykorvan pitääkin haukkua. Aluksi saimme näyttää kouluttajatädille, mitä kaikkea Tarmo jo osaa, kuten istumisen ja maahan menon ja yläviitosen. Siiri on opettanut Tarmolle sen ”yläviis”, joka on oikein kivannäköinen temppu. Sitten lopputunti opeteltiin luoksetuloa ja yleensäkin koiran huomion kiinnittämistä ohjaajaansa. Siinä olikin haastetta, sillä toiset koirat olivat Tarmon mielestä tosi kiinnostavia ja muutenkin olisi tehnyt mieli vöyhöttää jotain muuta kuin opiskeltavaa aihetta. Taisin itsekin meinata välillä sortua samaan, joten hyvää se koirakoulu tekee meikäläisellekin, ensi sunnuntaina sitten taas. Harmi, kun unohdin kameran kotiin, olisi saanut hyviä kuvia sieltä. Kotimies Venla oli meidän koirakoulumme aikana laittanut ruoan  valmiiksi ja leiponut piimäkakun. Kelpasi tulla valmiiseen ruokapöytään, meinasimmekin vähän jo jäätyä siellä kentällä. 

Täällä alkoi nyt koululaisilla syysloma. Tänä vuonna en rahanpuutteen takia ole pystynyt järjestämään mitään reissua, risteilyä tai kylpyläkäyntiä, kaikki on himputin kallista. Venlalla kyllä riittää muutenkin riittävästi ohjelmaa. Poikaystävän perhe ottaa hänet mukaansa Ruotsin-risteilylle ja jäljellä on vielä kesätyörahojakin, joista osa meni jo perjantaina Michael Monroen konserttiin ja PMMP:n keikkaan uppoaa myös mojova summa. Venla sai töitä lasten- ja kodinhoitajana eräässä perheessä parina kolmena iltana viikossa, joten niitä keikkarahojakin hän sitten saa taas kerrytettyä.

Siirin kanssa vietämme syysloman kotosalla rentoutuen. Lenkkeilemme koiran kanssa, siivoilemme varmaan pihaa ja luemme kirjoja. Ompeluhommia Siiri myös aikoo tehdä sekä neulomista, kankaita ja lankoja on hankittu. Eilen kävimme kahdestaan humputtelureissulla Jyväskylässä. Tyttöjen isä oli antanut heille ihan varta vasten hummailurahaa, ja me nautiskelimme käymällä hotellissa aamupalalla. Se oli oikeasti ihanaa, sillä emme tietenkään aamulla ennen kotoa lähtöä syöneet mitään ja sitten oli jo kiljuva nälkä, kun tulimme kaupunkiin. Siiri otti vähän kaikkea, mistä vain suinkin pitää ja jälkiruoaksi paistoimme itse omat vohvelimme, nam!
Minun herkkuannokseni: tyrni-appelsiinikeittoa, jogurttia
ja auringonkukansiemeniä

Aamupalailija

 

2 kommenttia:

 1. Anonyymi14.10.13

  Hotelleissa parasta on aina ollut se valmis runsas aamiainen. Hyvä päivän aloitus teillä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Pärjättiin nytkin koko kaupunkireissu tuolla aamupalalla, ei tarvinnut enää mennä syömään mihinkään. No, tosin kotimatkalla bussissa Siiri joutui jo kaivamaan ostoskassista leivän ja makkarapaketin ja ottamaan palasta. Hänellä palaa energia vähän eri nopeasti kuin meillä aikuisilla.

   Poista