11.12.2013

Loppu hyvin

Stipendirahat tulivat! Olipa oikeasti helpottavaa, meinasin juuri alkaa kaivella niistä vanhoista tiliotteista menneiden vuosien soitinostoja ja lukukausimaksuja. Nyt pystyn sitten jopa maksamaan tänään syntyvän, n. satasen tutkintomaksun, kun pienempi sen tutkintonsa varmaan menestyksellä läpäisee. On jännittänyt kyseistä tilaisuutta ainakin kaksi viikkoa ja harjoitellut tosi ahkerasti. Tullut äitiinsä tuossa jännittämisessä ainakin pienessä määrin: minähän jännitän kaikkea mahdollista koko ajan ja karseasti. Varmasti soittaminen tutkintoraadin edessä on tiukempi paikka kuin tavallinen esiintyminen, minulla ei ole kokemusta moisesta. Sitten illalla meillä onkin musiikkiopiston nyyttärit/pikkujoulut, joissa soitellaan joululauluja ja syödään herkkuja. Ja siitä se joululoma noiden soitantojen osalta alkaa J

Tytär harjoittelee, koira kuuntelee ja syö mattoa

8 kommenttia:

 1. Anonyymi11.12.13

  Onpa hyvä, että ne rahat tulivat, hienoa!

  Suunnittelin jo lehtikirjoitusta moisista stipendeistä. Meillä antaa kyläyhdistys joka jouluksi stipendin koulun parille oppilaalle. Menen tänä vuonnakin kyläkoulun joulujuhlaan luovuttamaan ne. Meillä on kriteerinä, että on auttavainen ja hyvä ystävä muille. Opet antaa vinkkejä. Summat ei ole suuria, mutta satanen pannaan kuoreen ihan selvänä rahana;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnittelin itse samaa (lehtikirjoitusta siis). Mutta en tiedä, olisinko uskaltanut loppujen lopuksi, koska pieni kylä, ja kuka sitä nyt kermaa uskaltaa mennä moitiskelemaan!
   Teillä on antelias kyläyhdistys. Meillä ovat lapset joskus saaneet koulusta stipendejä, ja ne ovat olleet n. 30 euroa.

   Poista
  2. Anonyymi12.12.13

   Meillä on kyläyhdistyksellä aina kesäjuhlat, joista tulee tuottoa ja keksittiin hyvä tarkoitus. Täällä kun tunnetaan perheet, niin katsotaan aina vähän sitäkin, että on vähävaraisimpia, joille stipendi menee. Ja aikuinen on oltava mukana hakemassa joulujuhlassa.

   Poista
 2. Hyvä!! Onnea soittajalle matkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienosti se meni, kiitettävä 4/5 tuli :-)

   Poista
  2. Anonyymi12.12.13

   Onnittelut!

   Poista
 3. Kummallisia ehtoja noille stipendeille. Luulisi pitkän ja ahkeran harrastamisen riittävän. Hyvä kuitenkin, että tulivat perille. Kamalan kallis harrastus, kyllä siinä stipendejä tarvitaan, ainakin jos ei kuulu eliittiin.
  Onnea soittotutkinnon johdosta, sehän on mennyt hienosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se todella kallis harrastus, mutta kynsin ja hampain olen yrittänyt aina jostain rahat haalia, koska lapset sitä haluavat tehdä. Aloittamaankaan ei olisi Venla silloin viisivuotiaana päässyt, mutta kumminsa (minun edesmennyt siskoni) hankki soittimen, kun tyttö niin kovasti halusi harmonikansoittoon. Sitten on äitini aika usein laittanut rahaa tuohon ja onneksi lasten isä myös osallistuu. Nyt jo yli 10 vuotta rampattu siellä Äänekoskella, Venla saa koulun nyt keväällä loppuun, mutta Siirin osalta jatkuu... :-)

   Poista