25.12.2013

Rauhallista

Kävimme eilen anoppilassa Viitasaarella, Tarmo oli mukana. Mukava reissu, autossa on niin kiva jutella kaikenlaista ja muistella hauskoja tapauksia. Yritin laulellakin lempijoululauluani ("On vilinää vilskettä, helinää helskettä..."), mutta kun en ikinä muista kaikkia sanoja! Kotiin tultuamme oli yhä vielä kova liikenne hautausmaalle, tie sinne vie talomme takapuolisen pellon laitaa. Ja terassiltamme näkyy hautausmaa näin talvella, kun ei ole lehti puussa, se oli upea näky iltavalaistuksessa.

Illalla laittelimme jouluaterian ja söimme tietysti itsemme perinteisesti ähkyyn. Sitten vielä saunoimme. Tyttöjen kanssa juttelimme puhelimessa, he olivat siellä isänsä luona paketit aukoneet, ja iloisin taisi olla iso tyttö, kun oli päässyt yllättämään poikaystävänsä oikein kunnolla: sai hankittua tälle erään hänen kauan havittelemansa levyharvinaisuuden Huutonetistä. Minua vähän harmitti, kun kuulin, mitä poikaystävän vanhempien antamasta paketista oli tyttärelle tullut, se on nimittäin sama kuin minun paketissani hänelle (pinkki vedenkeitin), voi itku. Mutta onneksi minulla on kuitti tallessa, voihan sen sitten vaihtaa. Tänään tytöt tulevat käymään täälläkin ja auomme meidän paketit. On se hyvä homma, kun Venlan poikaystävällä on ajokortti, niin voivat ajella tätä väliä. Laitoin aamulla blinitaikinan happanemaan, paistan sitten ihania, tiriseviä blinejä, kun tulevat. Minulla on itseäni varten pakkasessa pieni nökäre mätiäkin, ja muut saavat blininsä savu- ja graavikalan, suolakurkkukuutioiden ja sienisalaatin kera. Sekä lakkahillon. Niin ja tietysti smetanan, sipulin, pippurin ja voisulan.

Tarmon eka joulu.

Jotain hyvää tuoksua tulee tuolta.

Äiti auttaa laatikon avaamisessa.

Sulolle on paketinaukominen jo tuttua puuhaa.

Tarmo oppi heti etsimään namit aktivointipelistä. Toinen puoli teetti
hieman enemmän töitä, mutta ei sekään ollut vaikea.

6 kommenttia:

 1. Tarmo on viisas koira!
  Teillä on ihan oikean joulun näköistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikean joulun näköiset varsinkin nuo matot, kun ovat Tarmon syömiä reikiä täynnä ;) Mutta en laita kunnon mattoja ennen kuin tuo järsimisvaihe on mennyt ohi.

   Poista
 2. Anonyymi25.12.13

  Oi miten kaunis kuusi teillä on! Onhan nuo 'venäläiset' koritseet toisenlaisia kuin tämä meidän lähes naturel. Molemmat on kauniita.
  Tarmo on vähän ihmeissään joulusta, Sulo näyttää olevan ihan tottunut lahjomiseen. Teillä on kodikasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuusi vähän harvanlainen, mutta omalta tontilta otettu. Mies valitteli tuodessaan, että on muotopuoli, mutta sanoin, että se on hyvä, en halua mitään täydellistä, kun en itsekään ole.
   Kodikasta on juu, kun koira on syönyt matot riekaleiksi (ja vähän muutakin) :D

   Poista
 3. Meillä ei elukat nyt saaneet lahjoja muuten, paitsi koirat sai naapurin mieheltä kaks pakkausta makoisia purutikkuja :) olivat vielä niin kauniissa joulupussissa, etten antanut koirien sitä hajottaa :D

  VastaaPoista
 4. Siis" tikkuja "saivat kyllä jo syödäkseen, pussin otin vain talteen :)

  VastaaPoista