30.11.2013

Kituviikko

On ollut kyllä varsinaisen kituliainen viikko tämä. Flunssa alkoi maanantain ja tiistain välisenä yönä ja jatkuu… Piti kampaajakin perua tiistailta, ja olin sitä venyttänyt jo kuukausia muutenkin. Tukka roikkuu silmillä ja pitkin päätä jo niin inhottavasti, että oli pakko tilata leikkaus, mutta menemättä siis jäi. Tai oikeastaan tulematta, sillä meillä käy aina kotona kampaaja leikkaamassa meidän tukat.

No, muuten olen sinnitellyt jalkeilla koko viikon, etten sentään punkan pohjalle ole joutunut hautautumaan. Mutta olo on ollut kurja. Onneksi Siiri huolehti Tarmon aamu- ja iltapäivälenkit sekä puolison kanssa iltalenkit, minä sitten hölkkäsin koirulin kanssa sen tunnin verran päivällä. Eihän se raukka olisi ymmärtänyt, jos yhtäkkiä ei olisi päässytkään päivälenkilleen.

Sain myös muistutuksen siitä, että ei ole mitään järkeä toivoa kuolevansa. Taustaa: Usein minusta on tuntunut siltä, että olen ihan täysin turha ihminen tässä maailmassa ja yhteiskunnassa ja että kaikille olisi parempi, jos en olisi olemassa (marttyyrilässytystä). Olen usein illalla toivonut, että kunpa en aamulla heräisi enää. Sitten toissa iltana nukkumaanmennessä oloni oli niin tukkoinen, että alkoi tuntua, ettei happi riitä ja kaikki röörit turpoavat umpeen (mulla on astma). Olotila kasvoi paniikiksi syöksyessäni ottamaan lääkkeitä ja tuli ihan karsea kuolemanpelko. En halunnut tukehtua ja kuolla, en mistään hinnasta! Lääkkeetkään eivät kovin paljon auttaneet hapenottoa, mutta tuo kauhunsekainen pelko sai onneksi elimistööni aikaan sellaisen adrenaliinisyöksyn, joka avasi hapenottokanavat. Joten tässäpä vielä kirjoitellaan, vaikkakin edelleen niin nokka tukossa, niin joka paikka tukossa, että.

Illaksi pitäisi jotenkin jaksaa piristäytyä ja laittautua vähän juhlavammaksi, sillä menen tyttöjen kanssa Lions Clubin juhlakokoukseen. Klubi on myöntänyt molemmille tytöille stipendit musiikinopintoja varten, ja stipendit jaetaan tänä iltana. Minutkin kutsuttiin mukaan lasten kanssa, muuten olisinkin pelkästään kyydinnyt heidät ja jäänyt itse jonnekin nurkan taakse odottelemaan. Kokous on hienossa pitopaikassa maalaismiljöössä, joten ehkä siellä tarjotaankin jotain hyvää, hmm. Mutta minulla ei ole nyt lainkaan maku- eikä hajuaistia tämän taudin takia. Mun tuuri.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Viime viikonloppuna kirmailtiin metsäretkellä. Tarmosta
on kivaa, kun Siiri vähän kemahti.

10 kommenttia:

 1. Voikun teillä on paljon lunta! Pysyykö Tarmo ilman talutinta lähistöllä?
  Onnea stipendeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt sitä lunta vasta onkin! Ja pyryttää koko ajan lisää. Tarmo pysyy kyllä lähistöllä irti ollessaan, mutta ei aina tahdo tulla sitten kytkettäväksi. Pitää vähän aikaa houkutella.
   Kiitos! Nuo stipendit tulivat oikein tosi tarpeeseen, jouduin jo musiikkiopiston lukukausimaksuihin lykkäystä hakemaankin.

   Poista
 2. Anonyymi30.11.13

  Onnittelut stipendin saajille, hieno juttu!
  Harmittava tuo sinun tautisi. Mutta tänä syksynä on ollut monella tosi sitkeää räkätautia. Ja astman kanssa varmaan vielä hankalampaa. Minulla ei ole astmaa, mutta kun tauti ei meinannut parantua, niin sain reseptillä astmasuihkeen. Se helpotti oloa.

  Toivotaan, että tarjoavat jotain hyvää ruokaa siellä illalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pyh. Ei mitään tarjoilua. Ja niin kun me toivottiin...

   Poista
 3. Paranemista ja voimia! Onnittelut tytöille stipendeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tuo raha todellakin auttaa maksamaan tyttöjen opiskelumaksuja :)

   Poista
 4. Olen usein illalla toivonut, että kunpa en aamulla heräisi enää.
  Tiedän tunteen! Juuri tämä lause herättää minut, vaikka itsekkin olen joskus noin ajatellut. Toivon, ettet enää tule ajattelemaan näin. Elämä kun on kuitenkin LAHJA. Muista että oletTÄRKEÄ. Ainakin minulle. Mikäli se jotain merkitsee. Älä luovuta. Siis sinulle on vaikka mitä tarjottavaa vielä.ISO halaus puolestani! Keep going on! Jos oikein tökittää, niin laita mulle henk.kohtasta meiliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! Laitan sinulle postia ihan lähiaikoina, se työpaikkamahdollisuuskin kutkuttaa kovin. Olen vain ollut niin tosi väsynyt tämän taudin kanssa, joka ei vieläkään ole mennyt ohi, pää edelleen räkää täys. Voimat menneet arjen pyöritykseen ja tosiaan siihen elossa pysymiseen. Olet kyllä ihana ♥

   Poista
 5. Anonyymi11.2.14

  Tuntuu aika erikoiselta, että perheellinen nainen kaipaa kuolemaa.

  Itse toivon saavani elää mahdollisimman pitkään, vaikka olo miehettömänä ja lapsettomana ikäisenäsi naisena välillä tuntuu siltä, että ei ole oikein kiinnekohtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Masennus aiheuttaa tunteen, että perheellä olisi parempi ja mukavampi elää ilman minua. Tulee jopa syyllinen olo siitä, että on täällä toisten vastuksina. Ei sitä oloa pysty selittämään. Tiedän, että noin ei saisi tuntea, enkä tietenkään puhu tai näytä oloani muille, tuntuisi tosi tyhmältä saada sitten säälipojoja ja ahdistuttaa vielä kaikki kanssaihmisetkin.

   Kymmenen vuotta sitten siskoni teki itsemurhan. Hänellä oli silloin kolme teini-ikäistä lasta, nyt aikuisia. Tuntui se tosiaan aika erikoiselta, miksi ihminen, jolla päällisin puolin on kaikki paremmin kuin hyvin, teilaa itsensä yht'äkkiä. En tajua vieläkään. Mutta masennus oli varmaan hänelläkin, ei vain näyttänyt kenellekään. En missään tapauksessa aio seurata sisaren jälkiä. Olen nähnyt ja kokenut, miten läheisen itsemurha vammauttaa koko lähisuvun. Se on itsekkäin teko, minkä voi tehdä.

   Jos olet ikäiseni nainen, niin vielähän ehdit perheen perustaa, jos sopiva kohdalle sattuu ;-) Sinulla on varmasti elämässäsi vastaavasti paljon muuta sisältöä. Tsemiä! :-)

   Poista