6.3.2013

Kun tuli silloin luvattua...

Iiik!! Nyt se on tehty: soitin uuraislaiselle pystykorvankasvattajalle pentuasiassa! Olemme suunnitelleet ja haaveilleet punaturkin hankintaa ainakin kolme vuotta, ja tuli joskus luvattua pienimmäisellemme, että sitten ostetaan pentu, kun pääsen töihin. No, arvatkaa mikä pommitus alkoi heti, kun sain tiedon työpaikasta! Ei auttanut yhtään, vaikka yritin sanoa, että se on vain puoli vuotta. Pikkutyttö on varma, että työt jatkuvat senkin jälkeen ja sitä paitsi ei ole ollut puhetta siitä, että työpaikan pitäisi olla vakituinen tai pitkäaikainen, että koira hommattaisiin. Oli puhe, että kunhan vain yleensä pääsen töihin.

Soitin tosiaan sinne Hakojen kenneliin. Pystykorvamies kyseli tarkkaan, mihin tarkoitukseen ja millaiseen taloon pentu olisi tulossa. Kun kerroin että lintumiehelle metsästyskaveriksi ja Mansikkamäkeen omakotitaloon, hän jotenkin rauhoittui ja totesi, että kyllä teille pentu löydetään! Heillä on itselläänkin parasta aikaa pystärinpentuja, mutta ne on jo kaikki varattu. Mutta tulossa on kuulemma pentueita tässä lähialueilla. Että kesäksi tai viimeistään syksyyn mennessä varmasti löytyy.

Minua jännittää ihan kauheasti! Välillä olen ihan intoa täynnä ja välillä kauhuissani: mitähän Sulo tuumaa? Osaammeko me hoitaa koiraa? Osaammeko kasvattaa? Apua! Meillä on jo monta koirakirjaa, sain vasta synttärilahjaksi äidiltäni yhden koirankasvatusoppaan. Täytyy alkaa opiskella nyt ihan tosissaan.
Sehän tässä myös askarruttaa, että ei ne meidän raha-asiat kovin paljon tästä kohene. Mieheni kanssa naurettiin, että kovin kalliiksi tulee tuo töihinpääsy. Taitaa mennä enempi miinuksen puolelle.

7 kommenttia:

 1. Jee.Teille tulee vauva! Onneksi on monta ulkoiluttajaa ja leikittäjää. Semmoiset pienet, punaiset ovat yleensä aika tarmokkaita ja vilkkaita otuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkäänhän sitä on mietitty, koiran hankintaa. Eniten jännittää, että miten Sulo suhtautuu...

   Poista
 2. Anonyymi6.3.13

  Tarmo on kyllä teille juuri osuva koira. Ulkoiluttajaa todella löytyy ja vielä se miehesi metsästyskin. Maltan tuskin odottaa kuvia ja kuulumisa Tarmon alkutapaleelta teidän perheessä;) Jes.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menee se varmaan kesään asti ennen kuin pentu saadaan. Se on tietysti hyväkin, kun sitten on porukat kesälomilla koiran kanssa.

   Poista
 3. Onnea työpaikan johdosta ja upea juttu tuo koiranpentu. Hihii, yleensä ihmiset ottavat koiranpennun, kun ovat kotona, mutta sinäpä päätit ottaa samalla kun menet töihin. Senverran noista karvapalleroista on kokemusta, että tiedän pikkusia lätäköitä löytyvän, ainakin ensialkuun. Pystykorva on ihana ja pentuna varmaan kaunein koira mitä on olemassa. Kaikki pennut on suloisia, mutta pystiksen pentu on jotain aivan ihanaa. Laita sitten heti kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oltais me se pentu otettu varmaan jo kaksi vuotta sitten, mutta työttömänä ei ole ollut rahaa ostaa koiraa. Nyt jännittää aivan hirveästi! Kesällä pitäisi sitten vauveli tosiaan tulla, ja ilman muuta laitan kuvia :)

   Poista
 4. Kiva että nyt löysitte koiran miehesi metsästys apuun ja ihan kotioloihinkin! :) Onnea myös sulle työstä! :D

  VastaaPoista