28.5.2012

Ei jaksa ymmärtää

Eikä paljon muutakaan. Näitä ampumisia ja tappamisia tuntuu tapahtuvan harva se päivä. Mitä tuo kaikki oikein tarkoittaa? Onko tosiaan tämä Suomen maa sellainen, että täällä ei immeinen pysty elämään hulluksi tulematta? Tapetaan summan mutikassa tai taimo tahallaan. Eksät listitään lapsen silmien edessä. Tai teilataan lapsetkin. Kiusataan kuoliaaksi. Ei oikein jaksaisi ajatellakaan kaikkea tuota karmeutta, mutta kun telkkarin tai netin avaa, niin sieltähän ne iskevät tietoisuuteen.

Oikeasti haluaisi pistää päänsä puskaan tai lähteä erakoksi sellaiseen paikkaan, johon ei uutisia tule. Eipä se maailman pahuus siitä tietenkään vähene, vaikka sen sulkisikin tietoisuudestaan. Mutta oikeasti tuntuu siltä, etten haluaisi tietää kaikkea. Tekisiköhän mielenterveydelle hyvää sellainen mediapaasto, ettei katselisi nettiä tai kuuntelisi uutisia ollenkaan? Ja kuka ratkaisisi tuon pahoinvoinnin ongelman, mikä tätä maailmaa vaivaa? Ja kuka osaisi lohduttaa niitä väkivallan uhrien omaisia? En minä ainakaan jaksaisi enää elää, jos minun lapsilleni kävisi noin. Voi taivaan isä, jos olet olemassa, niin auta surevia!
Ei, ei jaksa Saretska ymmärtää.

1 kommentti:

  1. Olen aivan samaa mieltä kanssasi! Sitä vain ajattelee, että voi ei taasko?! Se on ihminen, joka tästä maailmasta tekee pahan! Maailma voisi olla paljonkin parempi paikka ilman ihmisen pahuutta...

    VastaaPoista